20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialTraian Berbeceanu, fostul șef BCCO Alba: “Mi-au trucat tot dosarul”

Traian Berbeceanu, fostul șef BCCO Alba: “Mi-au trucat tot dosarul”

Dosarul în care sunt cercetaţi Traian Berbeceanu şi cei care l-au trimis în faţa justiţiei a ajuns la ultima etapă, relatează Mediafax.

În 2013, Traian Berbeceanu, pe atunci șeful BCCO Alba, a fost arestat timp de câteva luni într-un dosar instrumentat de DIICOT Alba, structură condusă de Ioan Mureşan. Ulterior, în 2014, DNA a deschis o anchetă care îi viza pe Mureşan, pe procurorul care a instrumentat cauza, Nicolae Cean, şi pe poliţiştul Alin Muntean.

Ambele părţi au acuzat parchetele care le-au instrumentat dosarele de înscenare, potrivit Mediafax. Fostul şef al BCCO Alba consideră că i s-a fabricat dosarul deoarece a făcut investigaţii, în virtutea funcţiei pe care o avea, şi a identificat dosare în care existau suspiciuni de comitere a unor infracţiuni de către Alin Muntean şi Ioan Mureşan. La rândul său, Ioan Mureşan consideră că s-a urmărit înlăturarea lui din sistem, precizând că "scopul a fost însă atins, iar procurorii DIICOT şi reprezentanţi ai celorlalte instituţii BCCO, ANAF, ş.a., au fost presaţi şi împiedicaţi să-şi exercite atribuţiile corect şi fără temere în continuare, aspect ce se poate observa simplu din rezultatele ulterioare ale autorităţilor din zonă privind investigarea marilor grupări infracţionale".

"Nu întâmplător şi în acelaşi sens este şi faptul că, în ultimele zile ale guvernului zis tehnocrat, evaziunea fiscală a fost scoasă din competenţa DIICOT, fiind lăsată doar la parchetele tradiţionale (..), precum şi a DNA care foloseşte aceste dosare instrumentate parţial şi nu cu privire la întreaga grupare, doar pentru incriminarea unor ţinte, nefiind obiectul de activitate principal aflat în competenţa DNA", susţine Mureşan.

Fostul şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, susţine că a fost o ţintă, iar scopul era salvarea lui Traian Berbeceanu, precizând că DNA a început urmărirea penală împotriva sa doar în baza unor denunţuri, fără să aibă dosarul în care este acuzat de falsificare de probe.

În replică, Traian Berbeceanu a explicat că, în calitate de parte vătămată, avea o copie a dosarului în care era acuzat de DIICOT pe care a pus-o la dispoziţia procurorilor DNA.

”Ioan Mureşan minte de îngheţă apele, realizează un atac injust la adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie unde s-a realizat fondul dosarului şi au fost audiate toate persoanele la care face el referire în condiţiile în care în cursul cercetării judecătoreşti atât el cât şi apărătorii lui au avut posibilitatea să pună întrebări lămuritoare persoanelor audiate, adică tuturor martorilor, şi au şi făcut-o, martori care au infirmat în totalitate afirmaţiile lui. (..) Eu, în calitate de parte vătămată, cu ocazia audierilor mele ca parte vătămată şi ca parte civilă la DNA, am pus la dispoziţia procurorilor DNA în două, trei rânduri zeci de documente din dosar, avându-le în fotocopie, fiind inculpat în mod nedrept de către DIICOT şi având dreptul să am o copie a dosarului lor. (N.r. – DNA) Avea dosarul DIICOT de la mine şi asta rezultă inclusiv din actele existente la dosarul DNA, respectiv procesele verbale întocmite cu ocazia predării de către mine a acestor acte”, a declarat Traian Berbeceanu pentru Mediafax.

Cele mai citite

Activiștii de partid și mafia universitară decid cine va verifica plagiatele

Am mai scris în repetate rânduri că Legea învățământului superior a fost gândită de mafia universitară, doar pentru a servi intereselor sale, pentru a-i...

Pariază pe șansele României în EURO 24. Va trece de faza grupelor?

EURO 24 se apropie rapid, aducând cu sine nu doar spectacolul fotbalistic european, dar și o mare de oportunități pentru pasionații de pariuri sportive....

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a premiat excelența olimpicilor preșcolari

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a organizat Gala Micilor Olimpici - cel mai mare eveniment din țară, dedicat preșcolarilor talentați, participanți și finaliști...
Ultima oră
Pe aceeași temă