2.7 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialTraian Băsescu l-a decorat pe directorul STS, Marcel Opriş

Traian Băsescu l-a decorat pe directorul STS, Marcel Opriş

Prețedintele Traian Băsescu l-a decorat, joi, pe directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), Marcel Opriș, cu Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Comandor, ”în semn de înaltă apreciere pentru efortul depus la dezvoltarea şi consolidarea unui serviciu modern”, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Preşedintele l-a decorat pe şeful STS ”în semn de înaltă apreciere pentru efortul depus de directorul STS ”la dezvoltarea şi consolidarea unui serviciu modern, adaptat permanent la noile cerinţe şi provocări din domeniul telecomunicaţiilor speciale”.

Decorarea a fost făcută la propunerea președintelui Traian Băsescu, potrivit comunicatului Administraţiei Prezidenţiale.

Citește și: Accidentul din Apuseni. Angajați ai ROMATSA, MT şi Şcolii de Aviaţie, audiați de Parchetul general

Numele lui Marcel Opriș a fost implicat în scandalul izbucnit în urma accidentului aviatic din Munții Apuseni, în care au murit pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion. În ședința CSAT din februarie, s-a luat în discuție demiterea lui Marcel Opriș. Atunci, șefii ROMATSA au demisionat.

În 11 februarie, procurorii Secţiei Parchetelor Militare au dispus, prin ordonanţă, începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Cele mai citite

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...
Ultima oră
Pe aceeași temă