24.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialTraficul bucureştean, paralizat din toamnă din cauza lucrărilor de refacere a străzilor

Traficul bucureştean, paralizat din toamnă din cauza lucrărilor de refacere a străzilor

Şoferii bucureşteni trebuie să se înarmeze cu răbdare, pentru că după vacanţa de vară vor găsi în trafic zeci de şantiere care vor transforma şofatul într-o aventură. Cele mai multe lucrări de asfaltare nu vor fi terminate nici anul acesta, relatează Realitatea TV.

După ce iarna trecută piatra cubică din zona Aviatorilor – Charles de Gaulle a dat serioase bătăi de cap şoferilor din Capitală, în această vară primăria a decis să o înlocuiască şi să toarne asfalt. În zonă însă şantierul îngreunează circualţia. Din şase benzi se circula doar pe două, dar autorităţile promit că până pe 15 septembrie vor termina lucrarea.

Şoferii spun însă că preferă să suporte aglomeraţia provocată de lucrări, dar să scape de piatra cubică. “Şi piatra cubică era frumoasă dacă ştia cineva cum să o pună. Aşa, un dezastru. Îţi rupi maşina”, a declarat un şofer.

La doar un pas de Piaţa Victoriei, pe strada Buzeşti, şoferii dau într-un alt şantier. Aici se lucrează la înlocuirea liniei de tramvai. Şantierul nu dă dureri de cap doar şoferilor, ci şi pietonilor. Muncitorii au săpat în trotuare adevarate cratere care nu sunt semnalizate corespunzător şi pot pune oricând în pericol viaţa trecătorilor.

Un alt mare şantier peste care vor da şoferii când se vor întoarce în Capitală din vacanţă este cel de la Pasajul Basarab. Lucrările ar putea fi terminate anul acesta, dar abia în 2011 pasajul va fi deschis circulaţiei.

De asemenea, o altă arteră a Capitalei care trebuie evitată în perioada următoare este Bulevardul Mireca Eliade. Şi aici au loc lucrări ample. Se înlocuiesc bordurile, se toarnă asfalt nou, iar aleile au fost şi ele refăcute.

Şoferii spun că se circulă încă bine, pentru ca mulţi bucureştenii mai sunt în vacanţă. Calvarul o să înceapă însă peste doar câteva zile.

Anul acesta Primaria Capitalei a alocat peste 700 de milioane de euro pentru lucrări de infrastructură.

Cele mai citite

Putin avertizează Occidentul „să nu se joace cu focul” permițând Ucrainei să folosească armele primite în atacuri în interiorul Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat marţi Occidentul că membrii NATO din Europa se joacă cu focul prin propunerea de a permite Ucrainei să...

Consiliile de Administrație ale TAROM și CNAB nu mai sunt funcționale. Se rupe coaliția în companiile de stat?

Consiliile de Administrație (CA) ale TAROM și Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) nu mai sunt funcționale, în acest moment, au declarat, pentru “România liberă”,...

Prin comasarea alegerilor, AUR pierde jumătate din numărul europarlamentarilor

Ultimul sondaj INSCOP ne confirmă predicțiile preelectorale: 1 + 1 nu fac 2 pe tabla rezultatelor celor două scrutinuri din 9 iunie 2024. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă