21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialToyota România recheamă în service modele Yaris şi Hilux. Vezi ce probleme...

Toyota România recheamă în service modele Yaris şi Hilux. Vezi ce probleme au

Toyota România anunţă o rechemare în service pentru 812 maşini Hilux şi 25 hatchback-uri Yaris. Pick-upul japonez are o problemă la benă, în timp ce Yaris poate prezenta scurgeri de lichi de frână la roţile din spate. Intervenţiile vor dura cel puţin 15 minute.

“La unele modele Hilux Simpla Cabina, echipate cu protecţie a benei originală Toyota, din cauza fixării necorespunzatoare a protecţiei de benă, există posibilitatea ca aceasta să se desprindă de benă. Dacă acest lucru se întâmplă şi vehiculul este condus cu viteza mare, protecţia se poate detaşa de bena”, a anunţat Toyota România, potrivit 0-100.

În schimb la modelul Yaris Toyota anunţă că “Din cauza unei strângeri insuficiente, la autoturismele afectate, pot apărea scurgeri ale lichidului de frână la roţile punţii spate, la îmbinarea furtunului de frână cu etrierul (pentru vehiculele cu discuri frână) sau la cea a furtunului de frână cu tamburul (pentru vehiculele cu tamburi de frână). În cea mai gravă situaţie, martorul de nivel lichid de frână se poate aprinde în tabloul de bord, şi poate apărea o reducere a forţei de frânare, ceea ce poate conduce la mărirea distanţei de frânare”.

Intervenţiile vor dura circa 15 minute în cazul lui Hilux, iar pentru Yaris acestea pot ajunge la o oră jumătate dacă este înlocuită şi protecţia în şine. Clienţii nu vor plăti reparaţiile, costurile fiind suportate de producător.

Printre alte mărci care au anunţat rechemări anul acesta, în România, se numara Nissan, Volkswagen, Mercedes-Benz, Kia, Hyundai, Maserati, Fiat, Mazda, Lexus, Renault şi Mitsubishi.

Cele mai citite

Cum poți solicita despăgubiri de la Wizz Air? 3 recomandări

Mai mult de jumătate dintre pasagerii de zbor din Uniunea Europeană nu își cunosc drepturile în caz de întârziere sau anulare a zborului. Nu...

Dan Podaru o invită pe Clotilde Armand la o dezbatere publică

Edilul in functie al sectorului 1, Clotilde Armand, se ascunde in spatele acuzatiilor și evita dezbaterile reale cu contracandidatii sai, susține Dan Podaru, propunerea...

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă