15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTot ce ai nevoie sa stii despre rovinietele online (P)

Tot ce ai nevoie sa stii despre rovinietele online (P)

Daca pana in 2007, soferii trebuiau sa caute puncte de vanzare pentru plata taxei de drum, doi tineri din Cluj s-au gandit sa schimbe acest lucru si sa ofere utilizatorilor de autovehicule din Romania o solutie alternativa pentru plata rovinietelor – site-ul www.roviniete.ro.

Prin intermediul site-ului Roviniete.ro, compania Scala Assistance, in parteneriat cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R), pune la dispozitia soferilor romani cea mai rapida, eficienta si sigura metoda de plata a taxei de drum – rovinietele online.

“Ne bucuram ca putem oferi clientilor, prin intermediul unei platforme dedicate, oportunitatea de a-si plati securizat rovinieta in mediul online. Continuam, in acest fel, sa oferim permanent servicii utile, necesare si de calitate clientilor nostri”, declara cei doi fondatori ai SCALA ASSISTANCE – Dan Ciceu si Dan Alexandru Cobeanu.

Este foarte important sa fii bine informat in ceea ce priveste drepturile, obligatiile si modalitatea in care poti achizitiona o rovinieta. Asadar, iti vom raspunde la cele mai importante intrebari  despre rovinietele online.

1. Cine este obligat sa cumpere o rovinieta?

Toti utilizatorii de autovehicule, romani si straini, sunt obligati sa cumpere o rovinieta, pentru  a putea circula pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi din Romania.

Conform legii nr. 448/2006, persoanele cu handicap si cele care le au in ingrijire sunt scutite de la plata rovinietei.

2. Cat costa o rovinieta online?

Pretul pentru rovinietele online variaza in functie de tipul autovehiculului (A, B, C, D, E, F, G sau H) si de perioada de valabilitate (1, 7, 30, 90 de zile sau 12 luni). Foarte important de stiut este faptul ca nu exista costuri ascunse – pretul rovinietelor fiind cel stabilit de stat. Cea mai simpla, rapida si eficienta metoda de a cumpara o rovinieta online este accesand site-ul www.roviniete.ro, disponibil pe PC, laptop, tableta sau telefon mobil.

Tot pe Roviniete.ro poti gasi si un calculator , pentru a sti cu exactitate cat trebuie sa platesti pentru o taxa de drum, in functie de tipul autovehiculului detinut si de perioada de valabilitate dorita. De asemenea, ai la dispozitie mai multe variante de plata: card bancar, ordin de plata sau Internet Banking prin  BT24 Banca Transilvania sau 24 Banking – BCR.

3. Cum pot verifica valabilitatea unei roviniete online?

Acceseaza site-ul www.roviniete.ro, apoi sectiunea “Verificare rovinieta”. Completeaza numarul masinii si seria sasiului. Pentru a evita o amenda pentru lipsa rovinietei, iti poti seta si o alarma de expirare, prin care sa fii informat pe e-mail atunci cand se apropie data  de incetare a rovinietei online.

4. Ce amenda risc daca nu am o rovinieta valabila?

Soferii care utilizeaza drumurile nationale si autostrazile Romaniei fara o rovinieta valabila sunt pasibili de o amenda cuprinsa intre 250 si 4.500 de lei, conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 15/2002, actul normativ care reglementeaza tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale.

Scala Assistance, compania care a introdus conceptul de roviniete online si a lansat site-ul Roviniete.ro, a avut afaceri de peste 41 milioane de euroin 2016.  Mai mult de 100.000 de utilizatori unici acceseaza site-ul lunar, acesta fiind considerat cea mai importanta platforma de comercializare a rovinietelor online din Romania.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă