Fructele şi legumele roşii sunt bogate în antioxidanţi, precum licopen şi antocianină, care protejează organismul contra cancerului, diabetului zaharat, artritei şi disfuncţiei erectile.
Alimentele roşii conţin vitamine şi minerale, care ajută la transformarea carbohidraţilor, grăsimilor şi proteinelor în energie utilizabilă pentru organism. Pe lângă acestea, fructele şi legumele roşii au antioxidanţi, care luptă împotriva bolilor prin combaterea efectelor radicalilor liberi, scrie livestrong.com.
Spre exemplu, licopenul are un rol important în reducerea apariţiei bolilor de inimă, dar şi a cancerului pancreatic, de prostată şi ovarian. Alături de licopen, în alimentele roşii se găseşte antocianina, cunoscută pentru capacitatea sa de a reduce celulele canceroase, dar şi de a stimula producţia glutationului, antioxidant cu rol în eliminarea toxinelor şi protejarea memoriei.
Daţi click pe galeria foto de mai sus pentru a vedea care sunt cele mai sănătoase alimente roşii care pot preveni bolile!