14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTop zece alimente roşii care previn cancerul

Top zece alimente roşii care previn cancerul

Fructele şi legumele roşii sunt bogate în antioxidanţi, precum licopen şi antocia­nină, care protejează orga­nismul contra cancerului, diabetului zaharat, artritei şi disfuncţiei erectile.

Alimentele roşii conţin vitamine şi minerale, care ajută la transformarea carbo­hi­dra­ţilor, grăsimilor şi proteinelor în energie utilizabilă pentru organism. Pe lângă acestea, fructele şi legumele roşii au antioxidanţi, care luptă împotriva bolilor prin combaterea efectelor radicalilor liberi, scrie livestrong.com.

Spre exemplu, licopenul are un rol important în reducerea apariţiei bolilor de inimă, dar şi a cancerului pancreatic, de prostată şi ovarian. Alături de licopen, în alimentele roşii se găseşte antocianina, cunoscută pentru capacitatea sa de a reduce celulele canceroase, dar şi de a stimula producţia glutationului, antioxidant cu rol în eliminarea toxinelor şi protejarea memoriei.

Daţi click pe galeria foto de mai sus pentru a vedea care sunt cele mai sănătoase alimente roşii care pot preveni bolile!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă