12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialTOP 10 Tenismeni cu cea mai mare rată de succes din finalele...

TOP 10 Tenismeni cu cea mai mare rată de succes din finalele ATP. Surpriză!

În circuitul ATP au fost stabilite multe recorduri, ele aparținând unor legende, foste sau actuale, însă când vine vorba de eficiență nume mari, precum Nadal, Federer sau Djokovic sunt lăsate în afara podiumului. Topul tenismenilor cu cea mai mare rată de succes în finalele ATP începe cu un jucător surpriză, care nu a urcat niciodată mai sus de locul 3 mondial.

Numărul colosal de finale pe care le-au jucat tenismeni precum Rafael Nadal sau Roger Federer, are efect de bumerang asupra eficienței acestor jucători. Nadal a jucat 91 de finale în carieră, însă dintre ele a câștigat 63, ceea ce face ca rata sa de succes să fie mai mică decât a lui Gilles Simone, cunoscut publicului de la București drept triplu campion al Năstase-Țiriac Trophy. Francezul a jucat doar 15 finale, însă a câștigat 11 dintre ele, ceea ce face ca rata sa de succes să fie mai mare decât a spaniolului.

Astfel, pe primul loc al clasamentului se află rusul Nicolai Davîdenko, cu 21 de titluri câștigate în 28 de finale.

Topul include doar jucători activi care au evoluat în cel puțin 10 finale de-a lungul carierei. Dintre jucătorii care vor rămâne legende ale tenisului, Nadal are o rată mai bună față de cea lui Djokovic sau a lui Federer.

Un alt jucător pe val, care nu este inclus în top deaorece are prea puține finale jucate, dar care are o rată de succes similară cu a numărului 1 din acest top, este Grigor Dimitrov. Bulgarul, de doar 23 de ani, locul 12 ATP, a câștigat anul acesta turneul de tenis Năstase-Țiriac Trophy, acesta fiind cel de-al treilea trofeu al său din 4 finale jucate în carieră.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă