21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialTop 10 destinaţii de vacanţă

Top 10 destinaţii de vacanţă

De vreme ce sezonul vacanţelor bate la uşă, probabil că eşti în căutarea locului ideal în care să îţi petreci concediul. Aşa că fie că îţi plac aventurile şi explorarea sau fie că vrei numai o escapadă de weekend, cu siguranţă vei găsi locul potrivit pentru tine între aceste destinaţii legendare de vacanţă.

10 – Bali, Indonezia

Cunoscut pentru climatul său torid şi umed, Bali e destinaţia perfectă pentru relaxare. Vei putea participa la drumeţii, vei putea explora vastele palate şi vei putea afla mai multe despre vulcanii din zonă. Dar Bali e şi un centru de retragere, cu plaje perfecte, centre de meditaţie şi yoga, centre spa, parcuri şi grădini botanice.
Locuri destinate relaxării: Centrul Anand Krishna, Grădina Botanică Bedugul

9 – Kefalonia, Grecia

Kefalonia este locul ideal pentru relaxare pe plajă. Întreaga ta vacanţă se poate rezuma la a sta pe plajele cu nisip alb şi fin, a te bucura de apa limpede şi a manca în restaurantele tradiţionale. Dacă doreşti, te poţi desfăta cu destinaţiile turistice pe care insula ţi le pune la dispoziţie, destinaţii precum Sami Acropolis.
Locuri destinate relaxării: Peştera Melissani, Plaja Myrtos

8 – Costa Rica

Să găseşti un loc pe plajă, de-a lungul coastei de 762 de mile din Costa Rica, e simplu. Dar dacă vrei să te relaxezi aici gaseşti spa-uri eco, unde te poţi bucura de masaje, băi detoxifiante, yoga şi multe altele. Multe dintre hotelele de aici sunt pe plajă, deci va fi uşor să ajungi din camera ta direct pe plajă. În Costa Rica găseşti jungle vaste, lacuri şi munţi, de care te poţi bucura dacă te alături grupurilor organizate.
Locuri destinate relaxării: Rezervaţia Băştinaşă Bri Bri, Parcul Naţional Braulio Carrillo

7 – Dubrovnik, Croaţia

Dubrovnik este un oraş cu o istorie bogată, aşa că, pe lângă timpul petrecut pe plajă poţi profita şi de cultura oraşului. Vechiul centru al oraşului, patrimoniu UNESCO, e pitoresc şi extraordinar, la fel cum sunt şi ruinele oraşului antic sau panorama oraşului privit din telecabină. La sfârşitul unei zile pline te poţi bucura de dieta mediteraneană oferită de restaurantele locale.
Locuri destinate relaxării: Insulele Lopud si Lokrum

6 – Whistler, Columbia Britanică

Whistler este locul ideal pentru ski şi pentru alte activităţi de petrecere a timpului liber precum golful, mountain biking sau tiroliana. Whistler are, de asemenea, galerii de talie mondială destinate cumpărăturilor. Desigur, şi aici, te poţi bucura de oferta restaurantelor locale şi de o zi la spa.
Locuri destinate relaxării: Parcul Garibaldi, Whistler Blackcomb

5 – Auckland, Noua Zeelandă
Auckland este una dintre destinaţiile care oferă aproape orice. Dacă doreşti să te relaxezi ai la dispoziţie numeroase parcuri pitoreşti şi rezervaţii naturale, dar şi crame şi plaje cu nisip fin. Auckland e renumit pentru bucătăria specifică, care combină elemente din bucătăria asiatică şi cea de pe coasta Pacificului.
Locuri destinate relaxării: Grădinile Botanice Auckland, crame

4 – Provence, Franţa

Regiunea Provence este renumită pe plan mondial pentru pictorii şi artiştii care împânzesc zona în căutarea inspiraţiei. Dar chiar dacă nu eşti artist, vei fi captivat de priveliştea oferită de ocean sau de câmpurile nesfârşite de viţă de vie. După ce te bucuri de peisaj poţi savura bucatele renumite ale regiunii şi poţi vizita numeroasele grădini botanice din zonă.
Locuri destinate relaxării: Grădina Eze, Colline du Chateau

3 – Arhipelagul Seychelles
Arhipelagul Seychelles se compune din 115 insule situate în Oceanul Indian, renumite pentru plajele lor legendare. Mai departe de plaje sunt parcurile şi rezervaţiile naturale, ideale pentru scufundări şi plimbări. Seychelles pune la dispoziţie şi bărcuţe cu care te poţi plimba de la o insulă la alta.
Locuri destinate relaxării: Rezervaţia Cousin Island

2 – Districtul Sonoma, California

Districtul Sonoma e recunoscut pe plan global pentru cramele sale, dar şi pentru spa-uri, plajele de la Pacific, păduri şi terenuri de golf. Dacă eşti un fin cunoscător al vinurilor poţi adăuga un tur de degustări pe agenda ta. Dacă nu, poţi merge la spa sau poţi închiria o decapotabilă pentru a te bucura de străzile construite de-a lungul coastei.
Locuri destinate relaxării: Osmosis Day Spa Sanctuary, Rezervaţia Armstrong Redwoods

1 – Algarve, Portugalia

Chiar dacă vrei să stai pe plajele Rezervaţiei Naturale Ria Formosa, să joci golf sau să mănânci fructe de mare proaspete, Algarve este locul potrivit. Poţi vizita oraşele istorice Sagres şi Silves sau poţi explora peşterile din regiunea Lagos. Poţi, de asemenea, merge la Spa-ul Caldas de Monchique, cunoscut pentru apele cu proprietăţi vindecătoare.
Locuri destinate relaxării: Rezervaţia Naturală Ria Formosa, Caldas de Monchique

Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

ANAF va avea un compartiment de Evidență Operativă

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și-a înființat un compartiment de Evidență Operativă, anunță un articol publicat pe site-ul termene.ro. Noul departament al ANAF va...
Ultima oră
Pe aceeași temă