16.1 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialTobă, noi precizări privind acuzațiile de plagiat

Tobă, noi precizări privind acuzațiile de plagiat

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a respins din nou acuzațiile de plagiat și a precizat că teza sa de doctorat respectă toate normele, relatează Mediafax.

“Eu resping cu tărie toate aceste acuzaţii. Eu am respectat legea şi toate normele existente în momentul în care am elaborat teza de doctorat. Am respectat toate recomandările îndrumătorului de doctorat (…) Au fost spuse multe neadevăruri și, chiar aș putea spune, multe calomnii”, a declarat ministrul Petre Tobă.

În plus, Tobă a spus că, atunci când va fi înființat un alt for care să analizeze tezele de dectorat ale demnitarilor, va cere o noua analiză a lucrării sale de doctorat.

“Eu am solicitat Comisiei de Etică să facă această evaluare. Comisia a fost desfiinţată. Aştept creionarea acestui nou mecanism şi, în momentul în care acesta va fi operaţional, voi solicita imediat o nouă analiză”, a adăugat Tobă.

Citește și: Nou scandal de plagiat: Teza de doctorat a ministrului Tobă ar fi copiată aproape integral din alte lucrări

Noul ministru de Interne, Petre Tobă, care a condus Poliția Română în ultimii trei ani, se alătură listei cu demnitari suspectați că și-au plagiat tezele de doctorat, existând suspiciuni că peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat a acestuia ar fi fost copiate din diverse lucrări.

Consiliul Național de Etică (CNE), care urma să decidă dacă teza lui Petre Tobă a fost sau nu plagiată, a fost revocat de ministrul Educației, Adrian Curaj, la începutul lunii decembrie. În aceste condiţii, teza de doctorat a ministrului de Interne, Petre Tobă va fi analizată de un alt for care urmează să fie creat.

Citește și: Ce avere are ministrul de Interne Tobă

 

Cele mai citite

Deficitul bugetar a ajuns la 3,24% din PIB după primele patru luni din 2024

Deficitul bugetar a urcat la 3,24% din Produsul Intern Brut (PIB) după primele patru luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 57,29 miliarde...

Edward Iordănescu s-a decis în privința jucătorilor convocați pentru EURO 2024. Mesajul selecționerului

Selecţionerul echipei naţionale a României, Edward Iordănescu, a declarat că momentul experimentelor a trecut şi că lotul de 26 de jucători pentru participarea la...

Parlamentul European a adoptat un regulament privind metanul

Parlamentul European a adoptat un regulament privind metanul. Este primul act legislativ european care vizează monitorizarea și reducerea în mod eficace a emisiilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă