12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialToamna spectacolelor debuteaza in octombrie

Toamna spectacolelor debuteaza in octombrie

» Compania de Opera va incepe cu spectacolul "Tosca", pe data de 5 octombrie, la ora 19.00.
»  Balerini constanteni vor urca, din nou, pe scena, pe 18 octombrie, cu spectacolul "Arlechinada".

Stagiunea 2008-2009 a Teatrului National de Opera si Balet "Oleg Danovski" va debuta cu unul dintre cele mai iubite spectacole. Astfel, publicul meloman este invitat pe 5 octombrie, de la ora 19:00, la "Tosca" de Giocomo Puccini, un eveniment muzical ce se va desfasura sub bagheta maestrului Rasvan Cernat. Pe scena vor urca nume cunoscute ale peisajului muzical constantean precum Stela Sarbu, Daniel Stanciu, stefan Ignat, Doru Iftene, Iulian Bratu, Laurentiu Severin, Madalina Diaconescu, Constantin Acsinte si Marius Etimie. "Proiectele sunt gandite pana la sfarsitul anului. Vom avea invitati straini care vor urca pe scena din Constanta, solisti si instrumentisti din Elvetia, Japonia si nu numai. Va fi un sfarsit de an bogat in manifestari", a declarat Daniela Vladescu, directorul Teatrului National de Opera si Balet "Oleg Danovski".
Urmatorul moment artistic al lunii octombrie se va petrece pe data de 10 si il va avea protagonist pe Andrei Deleanu, un pianist care si-a castigat prestigiu international. Sub bagheta lui Radu Ciorei, publicul va fi incantat cu un concert pentru pian si orchestra de Brahms.

Un alt concert extraordinar, semnificativ pentru stagiunea ce va debuta, este spectacolul cu doua titluri pe afis, "Cavalleria rusticana" si "Paiate", programat in data de 10 noiembrie. Regia va purta semnatura Rasvanei Cernat, iar scenografia va fi realizata de Natalia Kornilova din Sankt Petersburg, intreg concertul fiind condus de Rasvan Cernat. Tot in luna noiembrie se va desfasura si turneul in Germania, acolo unde artistii constanteni ai Companiei de Opera vor prezenta publicului spectacolele "Madama Butterfly", "Tosca" si "Bal Mascat". Pe de alta parte, balerinii contanteni isi vor incepe si ei activitatea pe 12 octombrie, cand vor deschide stagiunea cu "Arlechinada". "Compania de Balet va desfasura turneul in Germania in perioada 1 decembrie – 2 ianuarie cu spectacolele «Spargatorul de nuci», «Craiasa zapezii» si «Maz si Moritz» acolo unde fiecare manifestare a fost aplaudata la scena deschisa de fiecare data", a completat Nicolae Spirescu, consultant artistic al Companiei de Balet din cadrul teatrului.

»  In aceasta toamna, pe scena din Constanta vor urca invitati straini solisti si instrumentisti din Elvetia, Japonia si nu numai.

» Turneele din Germania sunt programate in perioada 14-26 noiembrie pentru Compania de Opera si 1 decembrie-2 ianuarie pentru balerini.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă