21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. DNA cere încuviințarea arestării preventive a deputatului Titi Holban, inculpat pentru...

UPDATE. DNA cere încuviințarea arestării preventive a deputatului Titi Holban, inculpat pentru trafic de influență

UPDATE 12.53: Procurorii anticorupție cer încuviințarea arestării preventive a deputatului Titi Holban, informează un comunicat al DNA.

”În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României şi ale art. 195 alin. 1 şi 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaţilor încuviințarea arestării preventive a deputatului HOLBAN TITI, pentru infracţiunea de trafic de influenţă”, arată Direcția Națională Anticorupție.

—-

Procurorii anticorupție au pus în mișcare acțiunea penală față de deputatul Titi Holban, pentru trafic de influență, informează, marți, un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Holban a promis unei persoane că va interveni la autoritățile antifraudă pentru ca firma denunțătorului să nu fie amendată, în schimbul sumei de 10.000 de euro.

Citește și: UPDATE. Deputatul Holban, audiat la DNA într-un dosar de luare de mită

”În luna ianuarie 2014, inculpatul Holban Titi a acceptat promisiunea unui denunţător că, în schimbul sumei de 10.000 euro, sumă pe care a primit-o efectiv, în două tranşe, va interveni pe lângă o altă persoană, pentru ca aceasta, la rândul ei, să intervină pe lângă un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă, astfel încât o societate administrată de un apropiat al denunţătorului să nu fie sancţionată în urma controlului efectuat de această instituţie.

Inculpatului HOLBAN TITI i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, precizează DNA.

 

Cele mai citite

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă