11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialTimişoara îi suflă în ceafă Oţelului

Timişoara îi suflă în ceafă Oţelului

FC Timişoara a câştigat cu 2-1 meciul cu FC Vaslui, din etapa a XIV-a a Ligii I la fotbal, după un meci plin de durităţi, în care arbitrul Marius Avram a dictat două eliminări.

Bănăţenii au rămas neînvinşi în actuala ediţie a Ligii I după ce s-au impus şi la finalul săptămânii trecute, pe teren propriu în faţa a aproximativ 8000 de suporteri, în faţa fotbaliştilor de la FC Vaslui. Încă o dată elevii lui Cosmin Contra, conduşi din minutul 32, graţie reuşitei lui Paul Papp care a reluat în plasă, din cădere, o minge repusă de Adailton din corner, de pe partea dreaptă, au reuşit să revină şi să învingă. În ’43, Cânu (FC Vaslui) a văzut „roşu” după un fault asupra lui Zicu, la care arbitrul a dictat penalty. Acelaşi Ianis Zicu a tranformat lovitura de pedeapsă la aproximativ patru minute după ce a fost dictată, ca urmare a protestelor celor de la FC Vaslui privind eliminarea lui Cânu, şi a restabilit egalitatea (1-1). În repriza secundă, în ’57, arbitrul Marius Avram l-a eliminat de pe teren şi pe Zicu, de la FC Timişoara, pentru lovirea lui Papp, iar în ’69 bănăţenii au  stability scorul final (2-1), după ce Dorin Goga a trimis cu capul în poartă dintr-un corner executat tot de pe partea dreaptă. Cosmin Contra, antrenorul formaţiei FC Timişoara, s-a declarat mulţumit de prestaţia elevilor săi şi de faptul că au revenit să revină după ce au fost conduşi.

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a fost la rândul său mulţumit de rezultat, dar a criticat faptul că Ianis Zicu şi-a lovit adversarul şi a fost eliminat de pe teren. „Nu ştiu ce s-a întâmplat cu jucătorii lui Cosmin Contra după pauză de au ieşit nervoşi. Contra trebuie să ia măsuri pentru gestul făcut de Zicu, pentru că la fel a făcut Bourceanu la alt meci. Şi nu-mi explic această nervozitate. La Timişoara nu tolerez într-un asemenea meci aşa ceva. Vreau ca un astfel de gest să nu se mai repete”, a spus Iancu. La polul opus a fost  Viorel Hizo, antrenorul echipei FC Vaslui, care a criticat maniera de arbitraj a lui Marius Avram. „Poli a lătrat toată săptămâna despre arbitraj şi cine latră mai mult are câştig de cauză. Noi am avut de pierdut că nu am ieşit cu nicio reacţie în această săptămână la arbitru. Pe Avram să-l promoveze taică-su (n.r. – preşedintele CCA, Avram) până la Campionatul Mondial. Am încercat să jucăm şi să câştigăm, dar nu am putut. A fost un meci ciudat, am primit două goluri, Timişoara nu a avut niciun sfert de ocazie de gol. Eliminarea lui Cânu este stupidă, a fost dictată de la margine, am auzit eu când i-a zis: «Dă-i roşu, dă‑i roşu»”, a spus Hizo.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă