34 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialȚigările KENT ar putea fi produse în România

Țigările KENT ar putea fi produse în România

Compania British American Tobacco Plc, producătorul mărcilor de ţigarete Kent şi Lucky Strike, a anunţat joi că a decis să desfiinţeze 950 de locuri de muncă la o uzină din Germania pentru a-şi reduce costurile pe fondul scăderii fumatului în Europa Occidentală, informează Bloomberg citată de Agerpres.

Restructurările care vor afecta cei 1.320 de angajaţi ai uzinei de la Bayreuth (Bavaria) vor fi implementate pe o perioadă de doi ani, a precizat BAT. În schimb, producţia de ţigarete va fi transferată la câteva fabrici BAT din Europa de Est.

„Un mediu economic dificil cumulat cu o supra-reglementare şi creşterea accizelor în unele ţări a dus la o creştere a volumelor”, a informat BAT într-un comunicat. 

Anterior, cotidianul german Die Welt, citând surse din interiorul companiei, a informat că British-American Tobacco analizează mutarea producţiei din Germania în Croaţia, România, Ungaria sau Polonia, unde grupul are deja uzine. 

BAT şi-a redus numărul total de angajaţi la aproximativ 87.000 la finele lui 2015 de la circa 140.000 în 2001 după ce creşterea taxelor şi interdicţia fumatului în public a dus la scăderea consumului de ţigarete. În ultimii 10 ani numărul fumătorilor în Europa a scăzut cu 3,6 puncte procentuale, până la 23%, potrivit Euromonitor. 

BAT este liderul detaşat pe piaţa produselor din tutun din România, care produce şi comercializează mărci de renume internaţional, precum Kent, Dunhill, Vogue, Pall Mall şi Lucky Strike. În România, BAT este prezentă încă din 1996 şi este reprezentată de trei divizii: Trading, Operational şi Shared Services. Cele 3 entităţi comerciale din România au în prezent 1.686 de angajaţi şi au creat câteva mii de locuri de muncă indirecte. Cota de piaţă a companiei este de 54%, iar Kent – cel mai important brand din portofoliu – deţine o cotă de 26,5% din piaţa produselor din tutun din România. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă