13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialThe Independent: Greșelile geniului autodeclarat. O analiză „freudiană” a gafelor comise de...

The Independent: Greșelile geniului autodeclarat. O analiză „freudiană” a gafelor comise de Donald Trump pe Twitter spune lucruri interesante despre viitorul președinte al SUA

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a devenit ținta ironiilor, din cauza greșelilor sale de ortografie. Astfel, publicația The Independent a realizat o citire „freudiană” a mesajelor postate de miliardar pe contul său de Twitter.

„Noi, cei buni și drepți, vrem să îi mulțumim Domnului pentru multitudinea de lucruri bune care s-au întâmplat în acest an, însă nu suntem pentru nimic mai recunoscători decât pentru sinceritatea lui Donald Trump. Dacă n-ar fi fost un fel de George Washington al zilelor noastre și incapabil să spună o minciună, am fi putut deveni îngrijorați cu privire la afirmațiile sale potrivit cărora este prea inteligent să aibă nevoie de informări din partea serviciilor secrete”, începe comentariul jurnalistului Matthew Norman de la publicația The Independent.

Jurnalistul continuă comentariul expunând câteva dintre cele mai renumite gafe comise de președintele ales al Statelor Unite, pe contul său de Twitter.

„Nu vreau să subapreciez legătura dintre ortografiere corectă și intelect. Unii oameni extrem de inteligenți, deși au foarte puțină educație formală, nu pot face asta, în timp ce alții sunt dislexici. Donald Trump nu este dislexic și a beneficiat de educație superioară la un colegiu cu pretenții din Pennsylvania. Astfel, toată lumea se întreabă care este scuza pentru greșelile comise de el pe Twitter, precum clasicile gafe: <<Barrack Obama>> (n.r – Barack Obama), <<bought>> (n.r – a cumpărat), în loc de <<brought>> (n.r – a adus)”, continuă jurnalistul, care expune cea mai recentă gafă a miliardarului.

Sursa citată precizează că, în contexul în care China a capturat o dronă a Marinei americane, în Marea Chinei de Sud, Donald Trump a vrut să sublinieze că evenimentul este lipsit de precedent. Cu toate acestea, Trump a confundat cuvântul „unprecedented” cu „unpresidented”.

„Din moment ce Trump este un geniu autodeclarat, trebuie să căutăm alte explicații pentru greșelile sale. Una dintre ele ar fi că, din cauză că are atenție deficitară, el nu a putut citi niciodată mai mult decât bilanțul cheltuielilor, o serie de caricaturi și articole despre propria persoană și mesaje postate pe Twitter. Există și o explicație mai creativă, deși aceasta se bazează pe faptul că are un subconștient mai profund decât conștiința care îl determină să scrie mesaje în 140 de caractere sau mai puțin de atât. Este, cumva, posibil ca, la nivel subconștint, să urască ideea de a se afla în Biroul Oval și să își dorească să fie scutit de povară? Ar putea el ca, în mod secret, să își dorească să nu ajungă președinte?”, se întreabă ironic autorul comentariului, care susține că, în cazul în care ar urma să apară dovezi că a colaborat cu Vladimir Putin, într-o încercare de a cauza un „Watergate virtual”, el ar putea să renunțe la ideea de a fi președinte și să se întoarcă la afacerile sale.

Cu toate acestea, autorul comentariului admite că este posibil să interpreteze prea serios „gafele” comise de Donald Trump. „Dacă își dorește cu adevărat să devină președinte, va avea nevoie de tot ajutorul care i se oferă, în special în privința ortografiei sale. Ceea ce ne aduce la relația cu prietenul său britanic, Nigel Farage”, se precizează în comentariu, care îl califică pe Farage drept „disperat după un job”.

„Planul măreț al lui Nigel Farage este să devină, într-un mod total neașteptat, un fel de pod transatlantic între America lui Trump și bătrânul Regat. Fie binecuvântat pentru încercare, însă Theresa May n-o să muște momeala”, mai susține jurnalistul, care afirmă, ironic, că Farage ar putea deveni „antrenorul” președintelui ales al SUA în chestiuni de ortografie.

„Dincolo de faptul că ar evita izbucnirea unui fiasco pe Twitter, cu cât mai mult Trump ar petrece timpul sub tutela lui Nigel Farage, cu atât ar avea mai puțin timp să înceapă al Treilea Război Mondial cu China”, conchide autorul.

 

 

 

 

Cele mai citite

Conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va încheia reuniunea hipică de excepție de duminică de la Hipodromul Ploiești

A patra reuniune hipică din acest an, de la Hipodromul din Ploiești, va fi una de excepție, în program fiind cinci curse de trap....

Conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va încheia reuniunea hipică de excepție de duminică de la Hipodromul Ploiești

A patra reuniune hipică din acest an, de la Hipodromul din Ploiești, va fi una de excepție, în program fiind cinci curse de trap....

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă