15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialTeroriștii de la Londra doreau să folsoească un TIR

Teroriștii de la Londra doreau să folsoească un TIR

Autorităţile britanice au dezvăluit că cei trei atacatori, care au intrat săptămâna trecută cu o furgonetă în mulţimea de pe London Bridge şi au înjunghiat trecători în zona Borough Market, au încercat să închirieze un tir de peste şapte tone pentru a duce la capăt atentatul terorist din capitala Marii Britanii, relatează BBC.

Însă, cei trei bărbaţi nu au reuşit să furnizeze detalii despre plată şi nu s-au prezentat niciodată pentru a prelua respectivul tir, folosind în schimb o furgonetă de la un magazin de unelte şi materiale de construcţii.

Anchetatorii au descoperit că atacatorii şi-au cuţitele de încheieturi şi aveau inclusiv bombe incendiare în furgonetă. De asemenea, toate cuţitele utilizate în atac aveau o lamă de 30 de centimetri şi erau din ceramică roz.

Opt persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 48 au fost rănite în urmă cu exact o săptămână, atunci când Khuram Shazad Butt, Rachid Redouane şi Youssef Zaghba au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe London Bridge, înainte de a declanşa un carnagiu în Borough Market.

Reprezentanţii Scotland Yard au anunţat că au nevoie de mai mulţi martori care au asistat la atentatele de pe London Bridge.

Autorităţile britanice au cerut firmelor care închiriază furgonete să anunţe orice activitate suspectă.

Între timp, poliţiştii au arestat sâmbătă dimineaţă un tânăr în vârstă de 27 de ani, care este suspectat că pregătea acţiuni teroriste. Acesta a fost arestat în urma unui raid antiterorist, care a avut loc în cartierul est-londonez Ilford potrivti news.ro.

 

Cele mai citite

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...

Dan Podaru o invită pe Clotilde Armand la o dezbatere publică

Edilul in functie al sectorului 1, Clotilde Armand, se ascunde in spatele acuzatiilor și evita dezbaterile reale cu contracandidatii sai, susține Dan Podaru, propunerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă