9.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Masacrul din Kabul a fost oprit. Toți teroriștii îmbrăcați...

FOTO + VIDEO. Masacrul din Kabul a fost oprit. Toți teroriștii îmbrăcați în halate de doctori au fost uciși. Cel puțin 30 de persoane din spitalul militar au murit

UPDATE: Atacul terorist asupra spitalului militar din Kabul a fost oprit de forțele armate irakiene. Cei din urmă au afirmat că toți atacatorii au fost uciși în urma schimburilor de focuri care au durat peste șase ore.

Potrivit unor oficiali afgani din domeniul sănătății și apărării, până acum au fost transportate la spital cel puțin 66 de răniți și patru cadavre, relatează DPA. CNN transmite că în urma atacului, cel puțin 30 de persoane au fost omorâte de teroriști, jurnaliștii precizând că militari cu grad înalt din armata irakiană se află printre victime.

Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic. Într-o declarație de un rând difuzată prin intermediul agenției sale de presă Amaq, gruparea informează: ‘Comandouri ale Statului Islamic atacă spitalul militar din Kabul’. 

Potrivit Agerpres, un purtător de cuvânt al talibanilor a declarat că liderul taliban însărcinat cu atacurile în Kabul nu știa să fi avut loc activități ale talibanilor în zonă.

“Atacul de astăzi de la Kabul nu are nicio legătură” cu talibanii, a afirmat acesta.


Un atac deosebit de sângeros a fost provocat miercuri dimineața la principalul Spitalul Militar din Kabul, mai mulți teroriști atacând unitatea militari, fiind îmbrăcați cu halate de doctori, potrivit AFP.

”Spitalul Sardar Daud Khan este atacat, ştim că mai mulţi atacatori au intrat înăuntru”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului Apărării, generalul Daulat Waziri.

O explozie a avut loc în centrul capitalei, iar bărbaţi înarmaţi au atacat spitalul, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty. Potrivit agenției de presă Reuters, printre bărbații înarmați se afla și cel puțin unul îmbrăcat în medic.

Spitalul miltiar se afla în apropiere de alte două spitale civile, în zona Wazir Akbar Khan, unde se află și mai multe ambasade bine păzite, printre care cea a SUA. Chiar dacă mass-media trasmitea informații de la locul atacului, era neclar câte persoane ar fi fost ucise sau rănite.

Lotfullah Najafizada, şeful celui mai important post afgan de televiziune, Tolo, a scris într-un mesaj postat pe Twitter că explozia a avut loc în cel mai mare spital militar din Kabul.

În urma atacului, armata a înconjurat zona, încercând să oprească asaltul.

 

Cele mai citite

Este cod galben de viscol în România

Este cod galben de viscol în România, în zona Carpaților Orientali. Un avertisment în acest sens a transmis, luni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM)....

Omicron în Europa. Cehia și Austria confirmă primele cazuri

Omicron în Europa. După ce Olanda a confirmat primele 13 cazuri cu Omicron, acum Cehia și Austria vin și ele cu primele cazuri confirmare....

Gigi Becali, accident rutier pe bulevardul Aviatorilor: „Sunt bine”

Gigi Becali a fost implicat, luni dimineață, într-un accident rutier pe bulevardul Aviatorilor din Capitală. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime, ci...
Ultima oră
Pe aceeași temă