12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecial"Terorism" si "Cabinierul", premierele noii stagiuni

“Terorism” si “Cabinierul”, premierele noii stagiuni

» Regizori din tanara generatie precum Felix Alexa si Alex Mihailisi vor demonstra talentul.

» Actorii constanteni vor fi prezenti in intreaga tara cu reprezentatii de succes.

Deschiderea oficiala a stagiunii teatrale in Constanta va fi marcata printr-o premiera de exceptie. "Terorism", de Vladimir si Oleg Presniakov, doi dintre cei mai jucati autori rusi din lume, este piesa de teatru prin intermediul careia constantenii sunt invitati din nou in salile de spectacol. "Premiera oficiala a piesei de teatru are loc pe 19 octombrie, insa "Terorism" se va juca si pe 17 si 18 octombrie", a declarat Anaid Tavitian, purtator de cuvant al Teatrului de Stat Constanta. Regia artistica, versiunea scenica si ilustratia muzicala ii apartin lui Felix Alexa. Scenografia poarta semnatura Dianei Ruxandra Ion, iar de miscarea scenica s-a ocupat Ligia Matei.

Piesa, in patru acte, are o distributie bogata, printre actori numarandu-se Marius Bodochi, Laura Bilic, Lana Moscaliuc, Iulian Enache si multi alti artisti talentati ai Constantei. Imediat dupa marea premiera vor incepe repetitiile pentru un alt spectacol ce se va juca pe scena Teatrului de Stat. "Cabinierul" de Ronald Harwood va fi in regia lui Alex Mihail, aflat la prima colaborare cu teatrul de la malul marii. "Piesa de teatru s-a mai jucat o singura data in tara, in 1991 la Teatrul National din Bucuresti. Alex Mihail este un regizor ce face parte din tanara generatie. Tatal lui, Petru Mihail, a debutat tot la Tetarul de Stat din Constanta", a completat Anaid Tavitian.

Pentru stagiunea 2008-2009, echipa teatrului constantean va fi prezenta si in tara cu reprezentatii de succes precum "Gin Rummy" si "Cavalerii mesei rotunde". Cu prima piesa, actorii Nina Udrescu si Liviu Manolache au fost invitati pe data de 20 octombrie la Zilele Craiovei. Cel de-al doilea act teatral se va desfasura in cadrul editiei a VI-a a Festivalului International de Opera, Opereta si Balet de la Brasov. Spectacolul de teatru-dans este in regia lui Calin Hagiu. Mai mult decat atat, Teatrul de Stat Constanta este implicat in programul derulat de UNITER cu ocazia implinirii a 80 de ani a Societatii Romane de Radio Difuziune. Evenimentul va fi marcat prin spectacolul "Scaiul", ce va avea loc pe 1 noiembrie.

»  Premiera oficiala a piesei de teatru are loc pe 19 octombrie, insa "Terorism" se va juca si pe 17 si 18 octombrie.

» Imediat dupa marea premiera, actorii vor incepe repetitiile un alt spectacol "Cabinierul" de Ronald Harwood.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă