12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialTentativă de ASASINAT împotriva unui jurnalist sirian anti - ISIS. Atacul s-a...

Tentativă de ASASINAT împotriva unui jurnalist sirian anti – ISIS. Atacul s-a produs în Turcia

Un jurnalist sirian care lucrează în Turcia şi este cunoscut pentru ostilitatea sa faţă de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a fost grav rănit duminică seara, fiind împuşcat în cap în cursul unui atac în oraşul Sanliurfa (sud-est), la graniţa cu Siria, informează agențiile de presă Dogan și AFP, citate de Agerpres.

Amed Abdelkader, 33 de ani, este fratele unui alt militant şi jurnalist sirian, Ibrahim Abdelkader, care a fost găsit decapitat împreună cu un prieten în octombrie în acest oraş turc, a precizat Dogan. Actul a fost revendicat de SI. 

Ahmed Abdelkader, redactor-şef al săptămânalului de limba arabă Ayn Vatan, circula cu o maşină care a fost oprită de doi bărbaţi înarmaţi pe o motocicletă. 

Agresorii au tras asupra jurnalistului, care a fost rănit la cap şi transportat la spitalul din oraş pentru a fi operat. Atacatorii au reuşit să fugă şi sunt căutaţi de poliţie, a adăugat agenţia de presă. 

Mai mulţi jurnalişti sirieni care au fugit din ţara lor s-au stabilit la Sanliurfa sau Gaziantep, mai la vest, la graniţa cu Siria. Mulţi dintre ei au fost vizaţi de atacuri în Turcia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...

Turcia nu va relua schimburile comerciale cu Israelul

Turcia a declarat că nu va relua schimburile comerciale cu Israelul, în valoare de 7 miliarde de dolari pe an, până când nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă