21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialTemperaturile scad rapid. Care este prognoza meteo pentru prima săptămână din noiembrie

Temperaturile scad rapid. Care este prognoza meteo pentru prima săptămână din noiembrie

Meteorologii au anunțat că de vineri temperaturile vor începe să scadă în cea mai mare parte a țării. Valorile maxime vor fi mai mici decât mediile climatologice în sud şi în est, în timp ce în restul teritoriului ele se vor menţine apropaiate de normalul perioadei, chiar uşor mai ridicate în nord-vest, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare

În Banat, în ultimele zile ale lunii octombrie temperaturile vor fi cuprinse între 13 şi 17 grade. Din data de 30 octombrie, însă, vremea se va răci treptat, iar la finalul celei de a doua săptămâni temperaturile vor putea coborâ sub mediile normale pentru această perioadă. Mediile maximelor vor scădea cu aproximativ 5 grade până la finalul intervalului de prognoză, iar mediile minimelor vor fi între 2 şi 4 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe şi pe arii restrânse va fi în creştere după data de 3 noiembrie. Vor fi condiţii de ceaţă, iar la sfârşitul lunii octombrie şi în luna noiembrie şi de brumă. C

De asemenea, în Crișana dacă până la sfârșitul lunii octombrie vremea va fi bună, în ultima lună de toamnă vremea se va răci treptat, astfel că între 3 şi 8 noiembrie ar putea deveni chiar uşor mai rece decât în mod obişnuit la acea dată, cu medii ale maximelor, pe întreaga regiune, în jur de 11 grade şi minime de 2…3 grade. Din data de 4 noiembrie probabilitatea pentru ploi slabe şi trecătoare va fi tot mai mare. Vor fi condiţii de ceaţă, iar la sfârşitul lunii octombrie şi în luna noiembrie şi de brumă.

Începutul lunii noiembrie aduce în Transilvania o răcire treptatăa vremii, astfel că din data de 5 noiembrie media maximelor nu va mai depăşi 10 grade, iar vremea va deveni uşor mai rece decât în mod obişnuit. Media regională a minimelor va mai trece de 2 grade doar în primele două zile ale intervalului, iar între 1 şi 5 noiembrie chiar va coborî sub pragul de îngheţ. Condiţile de ploaie slabă vor fi mai mari începând cu data de 4 noiembrie. Probabilitatea de ceaţă şi de brumă va fi mai mare în zonele depresionare. 

În Maramureș, din data de 6 noiembrie nu va mai depăşi 10 grade. Media minimelor nocturne regionale va avea oscilaţii între 4…5 grade în prima noapte şi în jur de 0 grade între 1 şi 4 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi slabe va creşte din data de 4 noiembrie. Mai ales dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă şi de brumă.

De asemenea, și în Moldova vremea începe să se răcească, astfel că în prima săptămână din noiembrie maximele vor avea în medie între 9 şi 13 grade, iar minimele între -1 şi 3 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe şi pe arii restrânse va fi mai mare în ultimele zile ale intervalului de prognoză. Vor fi condiţii de ceaţă şi, mai ales în nordul regiunii şi în zona subcarpatică, şi de brumă.

În Dobrogea, cele mai mici valori se vor atinge la sfârşitul lunii octombrie şi la începutul lunii noiembrie, când media maximelor va fi de 10 grade şi va caracteriza o vreme uşor mai rece decât în mod obişnuit la acea dată. Media valorilor minime nocturne va depăşi 4 grade în aproape fiecare zi, iar cel mai răcoare va fi între 1 şi 3 noiembrie când media va fi în jur de 3 grade. Condiţii pentru ploi slabe, izolate, vor fi din data de 30 octombrie. Probabilitatea pentru ceaţă va fi mai mare dimineaţa şi noaptea, când poate să apară şi brumă. 

În Muntenia, Cele mai răcoroase zile ar putea fi la sfârşitul lunii octombrie şi la începutul lunii noiembrie, precum şi în jurul datei de 8 noiembrie, când mediile maximelor vor fi de doar 10…11 grade, iar a minimelor în jur de 1 grad. Ploi slabe şi pe arii restrânse ar putea să apară, cel mai probabil, după data de 4 noiembrie. Vor fi condiţii de ceaţă mai ales dimineaţa şi noaptea. Poate să se formeze şi brumă, la început în zona subcarpatică, apoi şi la câmpie. 

Totodată, și în Oltenia vremea se va răcori treptat, de la medii ale valorilor termice maxime de 17 grade, la începutul intervalului, până la 10 grade, în zilele de 7 şi 8 noiembrie. Vor scădea uşor şi temperaturile minime, iar cele mai mici valori se vor atinge în perioada 2 – 5 noiembrie, când media minimelor regionale va fi în jur de 1 grad. Probabilitatea pentru ploi slabe şi pe arii restrânse, va fi în creştere din data de 4 noiembrie. Vor fi condiţii de ceaţă, dar şi de brumă, mai ales la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie.

La munte, temperaturile vor scădea la medii ale maximelor termice de 7…8 grade în ultimele zile ale lunii octombrie, până la 4 grade în zilele de 7 şi de 8 noiembrie. Vor scădea şi temperaturile nocturne, astfel că după data de 31 octombrie vor predomina valorile negative. Se vor semnala precipitaţii slabe şi pe arii restrânse, cel mai probabil după data de 3 noiembrie. Mai ales dimineaţa şi noaptea, local, va fi brumă, iar pe văi şi în depresiuni ceaţă. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă