20.5 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialTelefoane Nokia fabricate in Romania

Telefoane Nokia fabricate in Romania

Memorandumul de intelegere privind asocierea in participatiune intre Consiliul Judetean Cluj si compania finlandeza Nokia pentru deschiderea unei fabrici de telefoane mobile si a unui centru de cercetare, va fi semnat, astazi, la sediul Guvernului.

Potrivit unui comunicat al Executivului, ceremonia de semnare a Memorandumului va fi precedata de o intalnire intre primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu si vicepresedintele executiv al Nokia, Veli Sundback.

Terenul pe care se va ridica parcul industrial Tetarom III, in care isi va instala compania Nokia linia de productie si un centru de cercetare, se afla la 18 km de municipiul Cluj-Napoca. Suprafata totala pe care se va intinde parcul va fi de 159 ha, din care Nokia va primi, cu titlu gratuit, 90 ha.

Terenul a fost alocat miercuri, 21 martie, printr-o Hotarare de Guvern. Dotarea cu utilitatile necesare va costa 33 de milioane de euro, bani care vor fi asigurati in mare parte de Guvern.

In urma venirii la Cluj-Napoca a companiei finlandeze se vor crea aproximativ 15.000 de locuri de munca, investitia totala ridicandu-se la 200 de milioane de euro.

In prezent, Nokia produce in Ungaria o serie de telefoane din gama pe care o vinde si in Romania.

Potrivit administratorului parcului, Viorel Gavrea, negocierile au fost demarate la inceputul anului 2006, iar in august au fost sistate, deoarece Nokia avea in vedere si alte locatii pentru aceasta investitie, una dintre ele fiind Polonia.

Potrivit presedintelui CJ Cluj, conducerea Nokia doreste sa porneasca productia la Cluj in data de 1 ianuarie 2008. Acesta a mai explicat ca investitia Nokia va ajuta judetul sa se dezvolte echilibrat. In prezent, Clujul este mai bine dezvoltat in partea de vest, iar finalizarea autostrazii Transilvania va determina aceasta zona sa ia un avant si mai mare.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu generalul Petraeus, fost director al CIA

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, s-a întâlnit cu David Petraeus, fost director al CIA. Întâlnirea a avut loc la București, la sediul...

Turcia, accesibilă numai cu buletinul, va fi destinația vedetă a verii

Paralela45 se așteaptă la o creștere de 8% a numărului turiștilor săi pe zboruri charter și de 12% pe circuite, în acest an, odată...

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu generalul Petraeus, fost director al CIA

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, s-a întâlnit cu David Petraeus, fost director al CIA. Întâlnirea a avut loc la București, la sediul...
Ultima oră
Pe aceeași temă