13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialTânărul fără permis care a furat un taxi şi a avariat o...

Tânărul fără permis care a furat un taxi şi a avariat o maşină a Poliţiei ce îl urmărea, reţinut

Tânărul în vârstă de 20 de ani care nu are permis de conducere şi care a furat un taxi lovind ulterior maşina de Poliţie ce încerca să-l oprească a fost reţinut pe 24 de ore pentru furt calificat, distrugere şi conducere fără permis, potrivit  Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, băiatul a furat chiar maşina cu care lucra tatăl său de meserie taximetrist dintr-o parcare din zona Autogării Târgovişte, iar bărbatul care urma să intre în tură în marţi dimineaţă nu a mai găsit autoturismul şi l-a anunţat pe patron, care a semnalat dispariţia maşinii la 112.

“Tânărul a fost audiat şi pe numele lui procurorii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore sub acuzaţiile de furt calificat, distrugere şi conducere fără permis şi urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, agent Raluca Florescu.

După ce a fost anunţat furtul, taxiul a fost reperat de către poliţişti pe strada IC Brătianu din Târgovişte. Tânărul nu a vrut să oprească la semnalele regulamentare ale agenţilor, care au pornit în urmărirea maşinii Logan ce s-a îndreptat spre Drumul Naţional 71 Târgovişte – Bâldana, iar în zona Moara Nouă, de lângă Titu, a fost blocat într-un baraj de Poliţie, maşina lovind o autospecială a oamenilor legii, aşezată pe carosabil în scopul opririi fugarului.

“Trebuia să intru în tură, în această dimineaţă la ora şase (n.r. – marţi dimineaţă), maşina fiind parcată în staţia din zona Autogării Târgovişte, iar cheia era lăsată de colegul meu în buşonul de benzină. Am văzut că nu e maşina, am intrat în panică şi am vorbit cu colegul Cristi, căruia i-am spus «Nu e maşina, a dispărut». Imediat am anunţat patronul, care a alertat Poliţia. Apoi am aflat că e fiul meu la mijloc, nu îmi vine să cred, eu nu am crezut că tocmai fiul meu a furat-o. Cu maşina asta îmi întreţin familia, sunt singura sursă de venit în casă. Ce să mai spun de fiul meu? Dacă el nu se gândeşte la mine, nu am cum să mă gândesc la el” a declarat tatăl băiatului, Liviu Călin.

Ambele maşini au fost avariate în proporţie de peste 50 la sută.

Tânărul a fost dus în arestul IPJ Dâmboviţa şi urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile sub acuzaţiile de furt calificat, distrugere şi conducere fără permis.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă