12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSute de imigranţi au RUPT cordoanele de poliţie de la graniţa Macedoniei

Sute de imigranţi au RUPT cordoanele de poliţie de la graniţa Macedoniei

Sute de imigranți, îndeosebi sirieni, au pătruns sâmbătă în Macedonia după ce au rupt cordoanele de poliție la postul de frontieră greco-macedonean Gevgelija, relatează Agerpres

Imigranții au reușit să treacă de gardul din sârmă ghimpată, înfruntând forțele de ordine, care au lansat grenade asurzitoare.

Citeşte şi: Stare de URGENȚĂ în Macedonia din cauza refugiaților

Circa 2.000 de refugiați, care speră să ajungă în Europa de Vest, se aflau de joi într-o zonă situată între satul grec Idomeni și orașul macedonean Gevgelija.

Poliţia macedoneană a  la gaze lacrimogene, vineri, pentru a dispersa mii de imigranţi şi refugiaţi care încercau să intre în ţara balcanică dinspre Grecia. 

Câteva mii de persoane din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, între care numeroşi refugiaţi sirieni, şi-au petrecut noaptea la graniţă, după ce Macedonia a decretat stare de urgenţă joi, închizându-şi practic frontiera sudică pentru imigranţi şi refugiaţi.

Poliţiştii din spatele gardului de sârmă ghimpată au recurs la gaze lacrimogene pentru a respinge mulţimea furioasă, care voia să intre în Macedonia pentru a merge spre nord, în Ungaria, ajungând în zona Schengen fără frontiere a Uniunii Europene.

Macedonia este un important punct de tranzit pentru imigranţii care vin dinspre Grecia şi se îndreaptă către state mai bogate din nordul Uniunii Europene.

Aproximativ 44.000 de persoane ar fi tranzitat Macedonia în ultimele două luni, multe dintre ele fugind din calea violenţelor din Siria.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă