12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSurprize la expoziţia de fotojurnalism World Press Photo 2015. Ce au pregătit...

Surprize la expoziţia de fotojurnalism World Press Photo 2015. Ce au pregătit organizatorii

Anul acesta, în cadrul expoziţiei mondiale de fotojurnalism, World Press Photo (WPP), care se desfășoară între 8 şi 29 mai, în Piaţa Universităţii din Capitală vor avea loc proiecţii de filme.

„Cu ediția din acest an, începem transformarea treptată a WPP într-o platformă de evenimente culturale. Începem cu proiecţii de filme premiate la festivalurile internaţionale şi sesiuni ShortsUp. Cât despre surpriza anului viitor, deja ne-am apucat de lucru”, spune, Președintele Fundației Eidos, Cristian Movilă.

Citeşte şi: Se deschide expoziția mondială de fotojurnalism, „World Press Photo”

Proiecţiile de scurtmetraje din jurul expoziţiei încep în 16 mai, în Noaptea Muzeelor, şi se vor desfăşura între orele 21.00 şi 4.00. De asemenea, între 17 şi 20 mai vor fi proiectate mai multe documentare, între care „War Photographer” (17 mai), „Call me Kuchu” (18 mai), „Les Invisibles” (19 mai) şi „Toto and His Sisters” (20 mai). În perioada  21 – 24 mai se vor desfăşura sesiuni ShortsUp, în care vor fi proiectate scurtmetraje, între orele 21.00 şi 23.00.

Biletul pentru proiecţii costă 10 lei şi poate fi cumpărat de la intrarea în expoziţie. Preţul unui bilet pentru o sesiune ShortsUP este de 20 lei.

Expoziţia World Press Photo este deschisă între 8 şi 29 mai, în Piaţa Universităţii. În primul weekend de la deschidere, expoziţia a fost vizitată de peste 2000 de români.

Expoziţia WPP este organizată în peste 100 de locații din peste 45 de țări şi este vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

Fotografiile căștigătoare sunt alese de către un juriu internațional independent, stabilit in Amsterdam şi format din 19 experți, al cărui președinte a fost Director of Photography și Assistant Managing Editor la The New York Times, Michele McNally.

Expoziția WPP este o inițiativă a World Press Photo Foundation, fondată în anul 1955 în Olanda, și activează ca organizație independentă, non-profit, cu sediul în Amsterdam. Competiția a debutat în anul 1955, când 42 de fotografi din 11 țări au înscris peste 300 de fotografii pentru jurizare.

În anul 2012, expoziția a fost readusă în București, după 18 ani de absență, de Fundația Eidos.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă