16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSuporterii au strigat: „Piţi, demisia!“, Piţurcă nu este deranjat de fani

Suporterii au strigat: „Piţi, demisia!“, Piţurcă nu este deranjat de fani

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Victor Piţurcă, a declarat că a sperat mai mult de la meciul cu Olanda, pierdut cu 0-4, marţi seară, la Amsterdam, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

„La 0-4 nu se mai pot spune prea multe lucruri, e un scor ­categoric. Olanda a jucat foarte bine, iar noi am greşit şi am ­primit goluri uşoare. Am sperat mai mult de la acest meci, dar cred că se poate spune că atât putem noi în acest moment“, a afirmat Piţurcă.

Selecţionerul a subliniat că nu contează că am primit opt goluri în cele două meciuri cu Olanda (1-4 la Bucureşti şi 0-4 la Amsterdam) şi că avem o apărare care a încasat 10 goluri până acum, doar a Andorrei fiind mai slabă din grupă. „E îngrijorător acest lucru, trebuie să ţinem cont de ce fel de goluri am primit“, a spus Piţurcă.

„Când am preluat naţionala, nu am promis că vom învinge Olanda“, a precizat Piţurcă, cu referire la faptul că suporterii români prezenţi pe„Amsterdam ArenA“ i-au cerut demisia la un moment dat.

„Mi s-a mai cerut demisia şi la meciul amical cu Australia (3-2). Nu sunt afectat de acest lucru. Munca mea e bună, avem şanse la locul doi mai mari decât Ungaria şi Turcia. Nu trebuie uitat că obiectivul meu este formarea unei echipe competitive pentru preliminariile viitoare (EURO 2016, n. red.). Am primit critici şi după ce am câştigat meciurile cu Estonia şi Ungaria’’, a menţionat Piţurcă, antrenorul naţionalei completând că a reuşit lucruri bune de când a preluat echipa naţională.

„0-4 nu e un rezultat jenant, ruşinos. Nu am jucat de maniera asta, dar este un rezultat care apasă“, a recunoscut Piţurcă.

Piţurcă şi-a motivat alegerile în privinţa titularilor din meciul cu Olanda prin faptul că „la un asemenea meci trebuie să alergi foarte mult, pentru fiecare minge. Stancu a depus un efort foarte mare, pe care Mutu nu mai reuşeşte să-l facă, după ce a fost titular cu Ungaria. ­Mutu ştia că nu va juca titular cu Olanda imediat după meciul cu Ungaria. I-am preferat pe ­Tănase şi Popa, pentru că dacă l-aş fi utilizat pe Chipciu am fi jucat mai defensiv şi nu am dorit acest lucru“.

„Tănase nu a jucat rău, dar nu e la parametrii lui normali, însă am sperat că va fi mai proaspăt“, a mai spus Piţurcă, precizând faptul că „toţi jucătorii Stelei, exceptându-i pe Bourceanu şi Popa, au suferit din punct de vedere fizic, inclusiv Chiricheş“.

Tătăruşanu a lipsit din motive medicale, deoarece el a avut probleme la inghinali şi în meciul cu Ungaria, când nu a putut nici să degajeze.

„Sunt în general mulţumit de Tamaş, chiar dacă în repriza a doua a exagerat urcând foarte mult, însă greşelile s-au făcut pe partea stângă, de acolo au ­venit golurile“, a mai spus ­Piţurcă.

„Nu îmi reproşez faptul că am început cu acest „11“, acum suntem la cald şi nici cu Ungaria jucătorii nu au evoluat prea bine“, a conchis Piţurcă.

Olanda a învins fără drept de apel naţionala României, cu scorul de 4-0 (1-0), marţi, pe „Amsterdam ArenA“, într-un meci din Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2014. Batavii s-au impus prin golurile marcate de Rafael van der Vaart (12), Robin van Persie (56, 65 – penalty) şi Jeremain Lens (90).

Presa olandeză despre meci

„O victorie prea uşoară“ sau „Olanda e deja calificată“ au ­vuit ziarele după meciul Olanda-România, scor 4-0.

De Telegraaf a scris: „Echipa Olandei e ca şi calificată la Cupa Mondială din 2014. Încă o dată, jucătorii lui van Gaal n-au primit gol acasă şi au câştigat un meci contra României în acelaşi fel în care au învins vineri ­Estonia“.

Cotidianul AD l-a lăudat pe Van Gaal pentru performanţa reuşită: „Olanda a învins-o la 0 pe România şi a ajuns la 1.156 de minute fără gol primit acasă în calificările pentru Campionatele Mondiale“.

Jurnaliştii de la NU i-au în­ţepat pe tricolori: „Olanda a făcut un pas mare către Cupa Mondială din 2014, după victoria simplă cu România, de marţi seară“.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...
Ultima oră
Pe aceeași temă