15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA trimite echipamente militare ultramoderne în ţările aliate din Asia

SUA trimite echipamente militare ultramoderne în ţările aliate din Asia

Statele Unite vor trimite armament de ultimă generaţie, inclusiv avioane militare invizibile pe radare şi sisteme de contracarare a atacurilor cibernetice, în ţările aliate din Asia, promite secretarul american al Apărării, Ashton Carter, relatează Mediafax

Ash Carter se află într-un turneu care include Japonia şi Coreea de Sud.

“Cele mai noi echipamente militare de care dispunem vor fi aduse în această parte a lumii”, a afirmat Ash Carter la Seul, potrivit ziarului South China Morning Post.

Citeşte şi: Barack Obama: Un Israel vulnerabil, un eșec al președinției mele

Şeful Pentagonului a precizat că discuţiile pe care le-a avut cu ministrul sud-coreean al Apărării, Han Min-koo, au inclus o evaluare a ameninţării pe care Coreea de Nord, care are arme nucleare, o reprezintă pentru Peninsula Coreea şi pentru teritoriul continental american.

“După cum a demonstrat recent prin lansarea unor rachete, Coreea de Nord pare să aibă intenţia de a continua provocările”, a spus Carter.

Regimul stalinist de la Phenian a lansat şase rachete în ultimele zile, în mare.

Potrivit preşedintelui SUA, Barack Obama, China încearcă să intimideze ţările mai mici din vecinătate prin construirea de insule artificiale în zone disputate.

“Suntem preocupaţi privind situaţiile în care China nu respectă neapărat normele şi reglementările internaţionale, profitând de mărime şi de capacităţi pentru a exercita forţă asupra ţărilor aflate în poziţii subordonate”, a declarat Barack Obama în cursul unei vizite în Jamaica. “Credem că aceste situaţii pot fi soluţionate diplomatic, dar doar din cauza faptului că Filipine sau Vietnam nu sunt la fel de mari precum China nu îndeamnă că pot fi împinse spre margine”, a adăugat preşedintele Statelor Unite.

Citeşte şi: Barack Obama speră la un progres în relaţiile diplomatice americano-iraniene

Barack Obama a făcut aceste declaraţii în contextul în care China a justificat construirea unor insule artificiale în zone disputate situate în apropierea frontierelor cu Vietnamul, Filipine, Malaysia, Brunei şi Taiwan.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Ungaria a rămas în urma României la PIB-ul pe cap de locuitor

"România a întrecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii sunt cu mult înaintea maghiarilor la consum", scrie, într-o analiză pentru Portfolio.hu,...

100 de arestați la Boston după o manifestație pro-Palestina

Aproximativ 100 de persoane considerate a fi manifestanţi pro-palestinieni au fost arestate sâmbătă dimineaţa în campusul unei universităţi din Boston şi tabăra lor a...
Ultima oră
Pe aceeași temă