21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSUA oferă Israelului avioane militare în schimbul suspendării colonizării

SUA oferă Israelului avioane militare în schimbul suspendării colonizării

SUA oferă Israelului 20 de avioane militare în valoare de trei miliarde de dolari şi susţinere în ONU, în schimbul blocării colonizării timp de 90 de zile, potrivit Jerusalem Post, citat de NewsIn.

Termenii înţelegerii, al cărei scop este revigorarea discuţiilor de pace cu palestinienii, spun că Israelul trebuie să suspende timp de 90 de zile colonizarea în Cisiordania începută după 26 septembrie.

Oferta nu se va aplica pentru Ierusalimul de Est.

În schimb, Washingtonul oferă Israelului 20 de avioane F35 în valoare de trei miliarde de dolari. Dacă Israelul va accepta propunerea, atunci va fi necesară aprobarea Congresului pentru livrarea avioanelor.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit cu secretarul de stat aerican Hillary Clinton săptămâna trecută, iar sâmbătă premierul a prezentat propunerea Cabinetului.

Discuţiile dintre Netanyahu şi liderul palestinian Mahmoud Abbas au fost reluate la 2 septembrie la Washington, dar sunt pe punctul de a fi compromise din cauza reluării colonizării în Cisiordania.

 

Cele mai citite

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...
Ultima oră
Pe aceeași temă