13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSUA: Eric Holder, ministrul Justiţiei, interzice controalele pe baza profilului rasial

SUA: Eric Holder, ministrul Justiţiei, interzice controalele pe baza profilului rasial

Secretarul Justiţiei Eric Holder a anunţat, luni, o extindere a interdicţiei ca poliţia să efectueze controale de identitate sau să aresteze o persoană în funcţie de rasă, etnie, naţionalitate, religie, sex sau orientare sexuală – cu excepţia controlului la frontieră sau unei ameninţări la adresa securităţii naţionale, relatează AFP, preluat de Mediafax.

Denunţând aceste erori, manifestaţii – în unele cazuri violente – au avut loc duminică seara pentru a doua noapte consecutiv în California, în apropiere de Los Angeles, în timp ce manifestanţi au defilat pentru a cincea noapte la New York.

Reforma "este însoţită de o consolidare a formării, supervizare şi responsabilitatea forţelor de ordine în întreaga ţară, pentru ca acte izolate de discrimnare să nu tensioneze activitatea exemplară depusă zilnic" de către poliţie, a adăugat secretarul.

Multiplicarea erorilor comise de către poliţişti în ultimele luni în Statele Unite a antrenat deschiderea unor anchete cu privire la practicile poliţiştilor. Holder a conchis deja că Poliţia din Cleveland făcea "uz excesiv de forţă".

Poliţiştii americani nu vor mai avea permisiunea să efectueze controale pe baza profilului rasial, după o serie de erori soldate cu victime care provoacă în continuare manifestaţii, potrivit unei reforme prezentate luni de secretarul Justiţiei Eric Holder.

Cele mai citite

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...
Ultima oră
Pe aceeași temă