12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSUA au suspendat legăturile militare cu Rusia

SUA au suspendat legăturile militare cu Rusia

SUA au “suspendat toate legăturile militare” dintre Washington şi Moscova în urma intervenţiei ruse în Crimeea, a anunţat luni Pentagonul, conform Mediafax.

Statele Unite suspendă “exerciţiile şi reuniunile bilaterale, escalele de nave şi conferinţele de planificare militară”, afirmă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, citat într-un comunicat.

“Cu toate că Departamentul Apărării este interesat de relaţia militară cu Federaţia Rusia, dezvoltată în ultimi ani pentru a spori transparenţa, pentru a ameliora încrederea reciprocă şi pentru a reduce riscurile unor erori de apreciere, noi, în lumina evenimentelor recente din Ucraina, am suspendat toate legăturile militare”, a anunţat Pentagonul într-un comunicat.

În ultimii ani, Washingtonul a beneficiat de sprijinul logistic al Moscovei în Afganistan.

“Facem apel la Rusia să detensioneze criza din Ucraina şi să îşi întoarcă la baze forţele din Crimeea”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Potrivit purtătorului de cuvânt, militarii americani “supraveghează îndeaproape” evoluţia situaţiei şi se află “în contact strâns” cu aliaţii Statelor Unite, în special statele membre NATO.

Poziţia militară a Statelor Unite în Europa sau în Mediterana nu s-a schimbat după intervenţia militară rusă în regiunea ucraineană Crimeea.

Singura navă a Forţelor Navale americane prezentă în Marea Neagră este fregata USS Taylor, potrivit unui oficial american din cadrul Apărării, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului. Această navă este ancorată în prezent în portul turc Samsun, după ce s-a lovit de stânci. Comandantul său a fost demis în urma acestui incident.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă