18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialStuttgart - Steaua, de la ora 20.00. Sabău s-ar mulţumi şi cu...

Stuttgart – Steaua, de la ora 20.00. Sabău s-ar mulţumi şi cu un EGAL în meciul cu STEAUA: Ne-ar menţine în lupta pentru titlu

Antrenorul echipei Rapid, Ioan Ovidiu Sabău, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că ar fi mulţumit şi cu un rezultat de egalitate în partida din deplasare cu Steaua având în vedere că acesta ar menţine formaţia giuleşteană în lupta pentru titlu, potrivit Mediafax.

“Meciul cu Steaua este puţin mai special pentru că sunt orgolii şi ambiţii mari, are o altă încărcătură, dar, până la urmă, este tot un meci de fotbal. Cunosc cam tot ce se poate cunoaşte despre Steaua, nu sunt noutăţi, avem toate informaţiile despre ei, aşa cum şi ei au toate informaţiile despre noi. Pot să apară surprize în jocul lor, dar şi noi avem două-trei variante de cum pot să joace. Steaua este Steaua, normal că jucând în deplasare te mulţumeşti şi cu un egal, ar fi un rezultat care ne-ar menţine în lupta pentru campionat. Noi nu avem voie să pierdem. Steaua este în formă, joacă bine. Au avut însă şi meciuri mai uşoare, în afară de cele cu Vaslui şi Oţelul, nu au avut o presiune prea mare, au întâlnit adversari modeşti”, a spus Sabău.

Urmăreşte meciul Stuttgart – Steaua, de la ora 20.00 pe romanialibera.ro în format LIVE TEXT.

Tehnicianul susţine că Rapid joacă acum la aproximativ 80 la sută din capacitate, dar recunoaşte că echipa a crescut la capitolul mentalitate faţă de începutul sezonului. “După opt etape poate cel mai solid punct al nostru este faptul că am crescut ca mentalitate. Sunt mulţumit doar parţial de echipă. Această echipă joacă acum doar la 70-80 la sută din ceea ce poate, din ceea ce îmi doresc eu”, a declarat antrenorul.

Plata salariilor restante înainte de partida cu Steaua nu ar schimba atitudinea şi motivaţia jucătorilor în acest meci, este de părere Sabău. “Nu cred că ar schimba situaţia dacă ar fi plătiţi. Nu neg, sunt probleme financiare, sunt întârzieri, dar până la urmă jucătorii îşi vor lua banii. Eu nu cred că dacă ei şi-ar primi mâine banii situaţia s-ar schimba la meciul cu Steaua. Poate să fie şi invers. Acum să nu se înţeleagă faptul că e un mesaj pentru domnul Copos să nu le plătească banii. Dar mie mi s-a întâmplat în trecut ca jucătorii să îşi primească salariile cu două-trei zile înainte şi apoi la meci să nu mai aibă motivaţia necesară”, a adăugat tehnicianul.

Ioan Ovidiu Sabău nu este interesat de partida pe care Steaua o dispută, în această seară, în deplare, cu VfB Stuttgart, în Liga Europa. “Eu nu ţin cu Steaua. Steaua este o echipă care poate să facă puncte pentru România de care să beneficiem şi noi la anul, dar eu nu ţin cu Steaua”, a explicat Sabău.

De asemenea, el consideră că tehnicianul stelist Laurenţiu Reghecampf va folosi aproximativ aceeaşi echipă în partidele cu Stuttgart şi Rapid. “Dacă era a treia zi după meciul cu Stuttgart probabil că s-ar fi refăcut mai greu pentru întâlnirea cu noi, dar este a patra zi şi probabil că Steaua va folosi aceeaşi echipă ca în această seară. Poate una-două modificări să apară. Eu consider că Steaua nu va folosi în Liga Europa jucători care au evoluat mai puţin. Cred că îşi doresc să joace în primăvara europeană la fel cum îşi doresc să câştige titlul”, a precizat tehnicianul formaţiei giuleştene.

Pentru partida cu Steaua de luni seară, Sabău nu va putea conta pe Marius Constantin, Octavian Abrudan, Rui Duarte şi Andrei Ciolacu, toţi accidentaţi. În schimb, portughezul Teixeira, accidentat în etapa precedentă cu Gloria Bistriţa, s-a refăcut şi este apt de joc. “Teixeira a început astăzi antrenamentele, s-a recuperat, poate să joace”, a explicat Sabău.

Antrenorul aşteaptă în continuare un aport mult mai mare în jocul echipei de la Ovidiu Herea. “Eu încă sunt nemulţumit de domnul Herea. Ştiu că poate mai mult, de aceea sunt pretenţios şi am discuţii mai multe cu el. Vreau să fie mereu concentrat la joc”, a adăugat tehnicianul.

Pentru partida cu Steaua, programată, luni, de la ora 20.30, pe Arena Naţională, clubul Rapid a primit 2.500 de bilete pentru suporterii proprii.

În altă ordine de idei, joi, Ioan Ovidiu Sabău a primit o maşină de serviciu din partea clubului. El a primit cheile şi a făcut un tur de probă în incinta bazei Pro Rapid cu autoturismul Volkswagen Jetta, oferit de un sponsor al grupării giuleştene. Preşedintele executiv Constantin Zotta a anunţat că şi jucătorii străini din cadrul lotului vor primi în zilele următoare autoturisme Ford Focus.

Cele mai citite

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă