22 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialStudiu: În ciuda crizei, cererea de produse premium pentru amenajarea casei a...

Studiu: În ciuda crizei, cererea de produse premium pentru amenajarea casei a rămas constantă

În ciuda crizei, românii nu au facut rabat la calitate şi au continuat să aleagă produse premium pentru amenjarea casei, potrivit unei analize realizate de Kuma România, unul dintre principalii producători autohtoni de mobilier pentru băi şi bucătării.

Potrivit analizei, românii au înţeles că un produs de proastă calitate poate crea probleme într-un timp foarte scurt, ducând la costuri suplimentare. Astfel, în cazul lavoarelor, modelele low-cost sunt realizate din materiale cu o rezistenţă scăzută şi sunt limitate din punct de vedere al formelor sau designului.

”Durata medie de viaţă a unui lavoar premium este de 25 de ani, comparativ cu a unuia low-cost care, în câţiva ani, prezintă semne de deteriorare. Cum românii îşi renovează băile o dată la 30 de ani, montarea unui produs de o calitate îndoielnică va atrage de la sine reparaţii sau chiar înlocuiri multiple în această perioadă”, a declarat Camelia Olesen, Director Executiv al Kuma România.

Aceasta a mai adăugat că, în acest fel, costurile pot fi chiar mai mari în timp dacă nu este ales încă de la început un model de calitate.

Interes în creştere pentru amenajări deosebite

Chiar dacă în acest moment majoritatea românilor optează încă pentru lavoare albe din materiale tradiţionale, în următorii ani băile vor fi dotate după modelul nordicilor, cu obiecte sanitare în nuanţe de negru sau gri şi din materiale inovative precum quartzul, granitul sau sticla în compoziţie cu quartz.

“Clienţii români au început să consulte reviste de design interior şi vizitează magazine şi târguri de profil, majoritatea ocupându-se personal de amenajarea locuinţei. În acelaşi timp, ideea de unicat câştigă tot mai mult teren, cumpărătorii fiind atraşi de conceptele făcute la comandă”, a mai adăugat Olesen.

Cum trebuie alese lavoarele pentru a nu întâmpina probleme

Potrivit analizei Kuma, atunci când îşi amenajează baia cu lavoar, românii trebuie să ţină cont de mai multe aspecte pentru a se asigura că fac cea mai bună alegere şi nu întâmpină probleme pe termen lung. Astfel, pe primul loc se află verificarea materialelor din care sunt acestea realizate, dar şi acreditarea CE a produsului după standarde în vigoare. Acest lucru apare scris în certificatul de calitate şi conformitate al produsului. În plus, trebuie luat în calcul spaţiul în care va fi montat lavoarul pentru a se încadra din punct de vedere estetic.

Mai mult, durata de viaţă a unui lavoar este prelungită şi de un montaj corespunzător. Acesta trebuie realizat de montatori autorizaţi, cu experienţă, care ştiu care este înălţimea potrivită, ce tip de suport trebuie folosit şi cum trebuie realizate etanşările.

Cele mai citite

Se construiește Centura Verde București – Ilfov. Premierul Ciolacu asistă la semnarea Memorandumului

În cinstea Zilei Mondiale a Mediului, în România se semnează un Memorandum pentru crearea Centurii Verzi București-Ilfov. Ziua Mondială a Mediului se serbătorește în data...

Se construiește Centura Verde București – Ilfov. Premierul Ciolacu asistă la semnarea Memorandumului

În cinstea Zilei Mondiale a Mediului, în România se semnează un Memorandum pentru crearea Centurii Verzi București-Ilfov. Ziua Mondială a Mediului se serbătorește în data...

Ministerul de Externe confirmă că două fete decedate în inundațiile din Italia sunt cetățeni români. A treia persoană încă este căutată

Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat că două fete care au murit în inundațiile din Italia erau cetățeni români. Confirmarea din partea MAE a...
Ultima oră
Pe aceeași temă