17.6 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăSpecialStrangere de fonduri pentru salvarea unui tanar de 22 de ani

Strangere de fonduri pentru salvarea unui tanar de 22 de ani

Mai multi studenti din Caras-Severin au pornit o companie de strangere de fonduri pentru un tanar din orasul Moldova Noua, care se chinuie, zi de zi, intr-un scaun cu rotile, dupa ce a ramas paralizat de la brau in jos. El are nevoie de o suma fabuloasa pentru a-si recapata speranta de a merge din nou, iar familia sa nu are de unde face rost de acesti bani.
Este vorba de peste 20.000 de euro, pentru ca Vasilica, sa ajunga la o clinica din Hong Kong, unde sa fie supus unei interventii chirurgicale in care in coloana sa-i fie inserate celule stem. Tanarul, care are 22 de ani, a aflat despre existenta clinicii din China cu ajutorul Internetului.
Vasilica a avut un accident de masina in urma caruia a ramas paralizat de la brau in jos. Toata ziua el si-o petrece intr-un scaun cu rotile. Parintii au facut totul pentru el, au fost la toate clinicile de specialitate din tara, dar din pacate, totul a fost in zadar pana acum.
Mai mult, in timpul investigatiilor medicale la care a fost supus, doctorii au descoperit ca tanarul nu are decat un rinichi. Lovitura sortii a venit in urma cu cateva luni cand, din cauze necunoscute, si acest rinichi a inceput sa functioneze foarte greu.
In aceste conditii, familia a alergat din nou la totii medicii, iar rezultatul a fost hemodializa renala abdomina-la. Lui Vasilica i-a fost montat un aparat in organism, iar din patru in patru zile, mama sa ii face un tra-tament pentru a elimina noxele din organismul fiului ei.
In culmea deznadejdii, parintii au batut din usa in usa pe la oamenii de afaceri din Moldova Noua, dar rezultatul a fost sub orice asteptare. Mai mult chiar, unii nu s-au multumit sa le tranteasca usa in nas, au ajuns pana acolo incat i-au facut pe bietii oameni “cersetori”.
O raza de speranta s-a ivit iarasi de acolo de unde nici macar tanarul nu s-a asteptat. Internat la Spitalul Judetean din Resita, Vasilica a avut norocul de a se imprieteni cu o tanara studenta de la Facultatea de Asistenta Sociala din cadrul Universitatii “Eftimie Murgu”.
Dupa ce au ascultat drama tanarului, studentii, impreuna cu cadrele didactice, au pornit o campanie ce are ca scop strangerea de fonduri pentru a-l ajuta pe Vasilica.
Mai mult, pentru aceeasi actiune va fi organizat un spectacol in 30 noiembrie, ce are ca scop tot strangerea de fonduri pentru operatia baiatului. Deja nume de referinta si-au anuntat prezenta si disponibilitatea de a participa la eveniment si mai ales, de a contribui cu talentul lor la strangerea de fonduri pentru Vasilica.

Cele mai citite

Cazurile AEGEK și SIVECO, aproape să îngroape ministerul lui Adrian Câciu! Guvernul scoate de la saltea 300 de milioane de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, se confruntă cu posibilitatea un blocaj financiar semnificativ din cauza unei serii de sentințe...

Finală dramatică la Atena: Olympiakos Pireu a câştigat trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 1-0...

Olympiakos Pireu a câştigat dramatic trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), după...

Congresul spaniol dominat de socialiști a votat amnistia separatiștilor catalani

Deputaţii spanioli au adoptat joi definitiv o lege de amnistie în favoarea separatiştilor catalani, o măsură foarte controversată a guvernului de stânga al premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă