15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialŞtrandul Municipal Vaslui, unde un copil s-a înecat, închis pentru reamenajare

Ştrandul Municipal Vaslui, unde un copil s-a înecat, închis pentru reamenajare

Ştrandul Municipal Vaslui, unde un copil de 14 ani s-a înecat duminică seară, a fost închis de Primărie pentru reamenajare şi igienizare, urmând ca autorităţile să delimiteze cu o linie de balize cele două zone principale ale bazinului mare, unde apa are o adâncime de 1,5, respectiv 5 metri, informează Mediafax.

Primăria Vaslui a decis, luni, închiderea Ştrandului Municipal din oraș după ce, în urmă cu o zi, un copil de 14 ani a murit înecat în bazinul mare în timp ce se afla la scăldat împreună cu alţi trei prieteni.

Autorităţile locale vasluiene au luat această decizie pentru a igieniza ştrandul, dar şi pentru a delimita cu o linie de balize cele două zone ale bazinului mare, cea unde adâncimea apei este cuprinsă între 1,5 şi 1,8 metri şi cea unde nivelul apei este de 5,8 metri.

”În cursul zilei de astăzi (n.r. – luni), a început golirea bazinului astfel încât să aducem îmbunătăţiri cât mai rapid ştrandului mare. Vom delimita cu o linie de balize cele două zone ale bazinului astfel încât cei care intră în ştrand să ştie în permanenţă linia de unde apa începe să crească. Totodată, vom dota salvamarul cu o portavoce pentru a atrage atenţia celor care încalcă regulamentul existent la ştrand”, a declarat, luni, viceprimarul municipiului Vaslui, Sorin Radu.

Autorităţile locale vasluiene spun că salvamarul de la ștrand nu va fi tras la răspundere în condiţiile în care acesta ”nu este Dumnezeu atotvăzător”.

”Salvamarul se plimbă pe marginea bazinului, dar îi este foarte greu să supravegheze peste 200 de oameni care se află în ştrand în momentele de vârf. Până la urmă, nu este Dumnezeu atotvăzător, răspunderea salvamarului pentru tragedia petrecută urmând să o stabilească organele de cercetare penală”, a adăugat viceprimarul Radu.

Un copil de 14 ani a murit înecat, duminică seară, în Ştrandul Municipal Vaslui, aflat în administrarea Primăriei, sute de oameni aflaţi la baza de agrement asistând pe marginea bazinului mare la acţiunile de căutare desfăşurate de pompierii şi scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Poliţiştii de Investigaţii Criminale Vaslui au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili condiţiile în care s-a înecat copilul de 14 ani.

Cele mai citite

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...

Atalanta – Leverkusen, în finala Europa League! Nemții continuă seria meciurilor fără înfrângere, după un gol în prelungiri

Finala din acest an a Europa League le va pune față în față pe Atalanta Bergamo şi Bayer Leverkusen, după rezultatele înregistrate joi seară...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă