13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialStatele Unite CRITICĂ armata egipteană

Statele Unite CRITICĂ armata egipteană

Casa Albă a condamnat “cu forţă”, miercuri, folosirea violenţei împotriva manifestanţilor de către armata egipteană, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Statele Unite condamnă cu forţă folosirea violenţei împotriva manifestanţilor în Egipt”, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al Casei Albe, Josh Earnest, care a îndemnat armata egipteană să arate “reţinere”.

Citeşte şi Egipt: Preşedinţia instaurează starea de urgenţă timp de o lună. Vicepreşedintele ElBaradei îşi dă DEMISIA

De asemenea, Earnest a afirmat că Statele Unite “se opun reîntoarcerii la stare de urgenţă” în Egipt, decretată miercuri, după ce o operaţiune a forţelor de ordine de a-i dispersa pe susţinători ai preşedintelui islamist înlăturat de la putere Mohamed Morsi a degenerat în baie de sânge, soldată cu peste 120 de morţi.

Purtătorul de cuvânt s-a exprimat în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Martha’s Vineyard (Massachusetts, nord-est), o insulă unde preşedintele american Barack Obama petrece o vacanţă de o săptămână.

Obama este ţinut la curent cu evenimentele din Egipt de către consiliera sa pentru securitate naţională Susan Rice, care îl însoţeşte în vacanţă, a anunţat Earnest.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă