13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialStarurile se retuseaza inaintea Oscarurilor

Starurile se retuseaza inaintea Oscarurilor

Cu cele cateva milioane de spectatori aflati in direct in fata ecranelor televizoarelor, mereu pregatiti sa observe si sa comenteze la infinit riduri, cearcane si fete obosite si multe alte detalii de acest gen, covorul rosu devine o specie riscanta de expunere la razele x a barfei.
Un motiv in plus pentru care multe dintre starurile de la Hollywood recurg la acea practica botezata de presa americana "dermatologia covorului rosu": chirurgia estetica fara bisturiu, realizata cu ajutorul unor implanturi de botox ce blocheaza muschii care scot in evidenta ridurile sau care produc imediat buze senzuale. Arsenalul este completat de operatiile cu laser care curata pielea de o gama intreaga de imperfectiuni de la depigmentari la capilare sparte.
Cea care le-a povestit jurnalistilor de la "New York Times" ca retusurile uzuale in industria spectacolului se inmultesc simtitor in perioada dintre festivitatea de premiere de la Globul de Aur si noaptea Oscarurilor este dermatologul californian Ava T. Shamban: "Oricine se afla printre cei care calca pe covorul magic, fie ca e vorba de actori, actrite, sotiile si sotii lor, dar si alte rude venite sa le fie aproape in noaptea decernarii Oscarurilor, vor sa scoata sub lumina reflectoarelor tot ce au mai bun, sa fie frumosi si stralucitori ca si cum n-ar fi trecut vreodata prin perioade proaste sau ca si cum timpul care trece nu i-ar atinge".
Un alt motiv este acela ca, pentru a ajunge in interiorul Kodak Theatre, unde are loc festivitatea de decernare a premiilor Oscar, protagonistii au de trecut testul necrutator al sutelor de aparate de fotografiat si al camerelor de luat vederi, gata sa dea in vileag unui public infometat de barfa, orice imperfectiune.
In afara speculatiilor despre cine ce premiu va castiga, de cativa ani multi dintre comentatorii televiziunilor se distreaza facand pariuri pe seama eventualelor interventii estetice, menite sa schimbe loock-ul starurilor. S-a ajuns atat de departe incat la ultima editie a Globurilor de Aur un jurnalist de la E! Television a atins unul din sanii actritei Scarlett Johansson pentru a-i verifica naturaletea. Evident ca esteticienii si dermatologii nu pot divulga numele celor care-si fac interventii "pe ultima suta de metri", dar Ava T. Shamban spune ca cel putin doua actrite candidate anul acesta au trecut pe la cabinetul sau pentru "mici ajustari".  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă