9.7 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăSpecialBaza de la Deveselu trece SUB COMANDĂ AMERICANĂ

Baza de la Deveselu trece SUB COMANDĂ AMERICANĂ

UPDATE 16:10  Într-un mesaj pe site-ul ambasadei SUA de la Bucureşti, contraamiralul John Scorby, comandantul Fortelor Navale pentru regiunea Europa, Africa si Asia de Sud-Vest a precizat în cadrul ceremoniei de la baza Deveselu: “Colaborarea strânsă, continuă, cu partenerii noştri români demonstrează cât de vitali sunt aliaţii noştri europeni”.

_ _ _

Forţele americane au preluat, vineri, în cadrul unei ceremonii, comanda asupra bazei militare de la Deveselu din judeţul Olt. În noua bază urmează a fi instalateîn premieră, sisteme antibalistice Aegis pentru uz terestru, o versiune modificată a instalaţiilor navale operaţionale din anul 2004, informează Mediafax.

Baza de la Deveselu, al cărei sistem antirachetă va deveni funcţional în anul 2015, va avea sute de angajaţi americani – militari şi civili. Polonia va găzdui un sistem antibalistic similar care va deveni operaţional în 2018.

Căpitanul William Garren, din cadrul Forţelor Navale americane, va fi, începând de vineri, comandantul bazei de la Deveselu, potrivit www.stripes.com.

Cele mai citite

Cioloș: Neacșu, propus secretar general al Guvernului, condamnat penal

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, afirmă că Marian Neacşu, susţinut de PSD pentru funcţia de secretar general al Guvernului, este condamnat penal."Conflictul de interese este...

Cum văd părinții români, utilizatori ai Revolut Junior, educația financiară a

Un studiu realizat printre clienții Revolut Junior din România, conturile pentru copii și adolescenți cu peste 100.000 utilizatori pe plan local, arată cum se...

Balaurii lumii noi rescriu poveștile de Crăciun

Eurocrații s-au gândit să dea o directivă în trendul minunatei lumi noi a progresismului curcubeu. Mai contează că pentru moment au retras infamul document? Crima a fost comisă.
Ultima oră
Pe aceeași temă