17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialSportul constănţean, la momentul bilanţului

Sportul constănţean, la momentul bilanţului

CS Farul şi DJST Constanţa şi-au prezentat, ieri, rezultatele pe 2011, evenimentul reprezentând şi retragerea din activitate a Elenei Frîncu.

 

Ca în fiecare înceut de an, două dintre cele mai importante structuri sportive constănţene îşi prezină bilanţul pe anul trecut. CS Farul Constanţa şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret au făcut şi în acest an o gală comună pentru a-şi prezenta realizările pe 2011. Evenimentul a avut loc la Pavilionul Expoziţional şi a adunat în sală personalităţi marcante ale sportului constănţean şi nu numai. Gala a fost una cu totul specială deoarece a fost ultima în care Elena Frîncu s-a aflat în prezidiu în calitate de director al DJST.

Subiectul discuţiei a deviat astfel şi toţi cei care au luat cuvântul au vorbit mai puţin de realizările din 2011 ale celor două structuri şi mai mult despre contribuţia Elenei Frîncu la dezvoltarea sportului constănţean. Autorităţile locale şi centrale, preşedinţi de asociaţii sportive, federaţii şi de cluburi, toţi au declarat că sportul constănţean şi românesc pierde foarte mult prin retragerea fostei mari handbaliste. Au existat voci, precum cea a secretarului COSR, Ioan Dobrescu, care a spus că ar trebui găsită o soluţie pentru ca Elena Frîncu să fie obligată să îşi continue activitatea. „Pentru mine şi cred că pentru nimeni nu este o veste tocmai bună că Elena Frîncu se retrage. Din punctul meu de vedere, mai putea continua doi sau trei ani, timp în care să crească lângă ea un nou lider de excepţie.

Este o mare părere de rău deoarece sportul constănţean – şi nu numai – pierde prin retragerea sa”, a declarat Ioan Dobrescu.

Ce spune Doina Melinte

Fosta mare atletă Doina Melinte, acum preşedinte la Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, a punctat şi ea meritele Elenei Frîncu. „Datorită muncii sportivilor şi a coordonării excepţionale a echipei DJST Constanţa, CS Farul este în topul cluburilor din România, iar de ani buni instituţia condusă de Elena Frîncu este pe primul loc în topul structurilor de gen din România”, a spus Doina Melinte.

Elena Frîncu a fost rezervată în declaraţii, a spus doar că nu mai este cale de întoarcere, a mulţumit tuturor care au fost alături de ea şi a spus că va rămâne alături de sportul constănţean, ca voluntară. Directorul DJST a fost premiată la eveniment cu mai multe diplome de excelenţă, printre care şi o distincţie din partea COSR, o distincţie care a mai fost acordată doar la patru personalităţi, printre care şi Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional.

2011, anul Europenelor

Dincolo de emoţiile date de retragerea Elenei Frîncu, şedinţa de ieri a punctat un lucru devenit tradiţie.

CS Farul a obţinut performanţele dorite, a încheiat anul fără datorii, are sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Londra şi numărul de medalii propulsează clubul de pe litoral în topul României.

„2011 a fost un an bun. Am obţinut multe medalii la competiţiile internaţionale, mai ales la Campionatele Europene. Putem chiar să spunem că anul 2011 a fost unul al Europenelor. Am reuşit să ne atingem obiectivele la majoritatea ramurilor sportive şi, foarte important, nu am încheiat cu datorii faţă de sportivi şi terţi”, a spus Ilie Floroiu, preşedintele CS Farul.  

Sportivi premiaţi

Finalul întâlnirii de ieri a reprezentat recunoaşterea meritelor unor sportivi care au excelat anul trecut. DJST Constanţa împreună cu autorităţile locale şi sponsorii i-au premiat pe cei mai buni zece sportivi în 2011 şi pe cea care a fost în fruntea tuturor, jucătoarea de tenis de masă Eliza Samara. Sportivii premiaţi au fost: locul 1. Diana Bursuc  (canotaj); 2. Ana Porgras (gimnastică – retrasă din activitate); 3. Andrei Filimon (tenis de masă); 4. Corina Constantin (gimnastică aerobică); 5. Valentin Mavrodineanu, Mircea Zamfir şi Petru Porime (trio – gimnastică aerobică); 6. Andrei Romeo, Corneliu Costiniuc (navomodelism); 7. Cristina Bujin (atletism); 8. Ionuţ Gheorghe (box); 9. Cristian Robert Albert (karate WUKF); 10. Ionuţ Nicolae (Karate SKDUN).

Premii speciale

Au fost acordate premii speciale şi unor personalităţi care au marcat în trecut sportul constănţean. Sub numele „Să ne amintim de ei”, au fost premiaţi: Maria Aftenie, Dan Ciocan, Liviu levonian, Mircea Iacob, Ion Filip, Anca Dragu, Olga Duţu, Flori Dobrin, Dan Zaharia, Gheorghe Enache (post-mortem) şi Marcela Andreeav.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă