13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSpital de Copii pe „semnături" la Timişoara

Spital de Copii pe „semnături” la Timişoara

Construcţia corpului B al Spitalului de Copii din Timişoara, ce ar urma să “înghită” aproximativ opt milioane de euro, va fi finanţată aproape în totalitate de la Guvern, după ce premierul Victor Ponta a primit nouă dosare cu 33.000 de semnături.

Anunţul a fost făcut de către viceprimarul Timişoarei, Sorin Grindeanu, după ce petiţia “Da. Reuşim pentru un nou Spital de Copii” a avut succes printre timişoreni. Autorităţile locale au anunţat că a fost finalizată licitaţia pentru desemnarea proiectantului viitoarei clădiri a spitalului, iar acesta trebuie să prezinte proiectul final în maxim două luni.

Semnături record

“Cele nouă dosare au fost trimise la Guvern, iar acesta este cel mai mare număr de semnături strânse în Timişoara pentru o cauză civică. Faptul că Guvernul va finanţa această construcţie nu e o victorie a mea sau a Fundaţiei Academice Culturale, ci a celor 33.000 de semnatari, a tuturor locuitorilor din această zonă. O mică parte din investiţie va fi suportată şi de la bugetul local, iar în bugetele guvernamentale din 2013 şi 2014 va fi introdusă finanţarea acestui corp al clădirii.

Pentru că este un spital regional, vom căuta variante juridice pentru ca şi Consiliul Judeţean să poată fi introdus în acest proiect”, a declarat Grindeanu, în acelaşi timp şi candidat USL pe Colegiul 2 Timişoara la Camera Deputaţilor. Deocamdată, însă, nimeni nu poate spune care va fi component viitorului Guvern, însă reprezentanţii ARD spun că sunt şanse mici ca Victor Ponta să fie premier după 9 decembrie, iar declaraţiile lui Grindeanu ar fi unele pur electorale.

 

 

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă