13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSpielberg organizeaza reality-show pentru tineri regizori

Spielberg organizeaza reality-show pentru tineri regizori

Steven Spielberg a lansat de curand o initiativa care va atrage cu siguranta atentia oricarui regizor tanar dornic sa-si vada filmul difuzat la unul dintre cele mai importante canale de televiziune. Spielberg a decis sa se sustraga pentru putin timp filma-rilor de la urmatoarele sale productii (biografia lui Abraham Lincoln si al patrulea episod din “Indiana Jones”, ambele vor aparea in 2008) pentru a organiza un reality-show impreuna cu Mark Burnett, creatorul unor programe de succes cum sunt “Survivor” si “The Apprentice”.

Castigatorul va obtine un contract de un milion de dolari cu DreamWorks

Noul format se intituleaza “On the Lot”, va fi difuzat cel mai probabil in primavara lui 2007 si va oferi posibilitatea unui grup de 16 regizori “aspiranti” sa se confrunte cu un juriu format din producatori, critici de film, regizori si actori de la Hollywood. Concurentii vor trebui sa filmeze scurtmetraje, depasind pas cu pas etapele reprezentate de diferitele genuri: comedie, film politist, drama, thriller, actiune, horror etc. In final, va avea loc proiectia filmelor iar box-office-ul care va fi stabilit de catre publicul telespectator va decide cine va merge mai departe si cine nu. Cas-tigatorul final va obtine un contract de un milion de dolari cu DreamWorks si posibilitatea de a-si realiza propriul proiect, fie ca este vorba de un film, o piesa de teatru, care va fi supervizat de Steven Spielberg. Dar inainte ca acest concurs sa aiba loc in cadrul reality-show-ului de la Fox, cea mai importanta etapa este cea a preselectiei care se va desfasura pe web. Deadline-ul pana la care candidatii pot incarca pe site-ul oficial propriile scurtmetraje este 16 februarie, urmand ca navigatorii sa stabileasca o ierarhie. Vot care nu va fi decisiv, dar de care producatorii tv vor tine cont atunci cand vor decide cine sunt cei 16 participanti la concursul final. Conditiile sunt urmatoarele: se pot inscrie persoane a caror varsta depaseste 13 ani si care au realizat un scurtmetraj de maximum 5 minute, care trebuie trimis pe internet alaturi de un scurt CV.

Preselectie pe net

Pe pagina de web a programului filmele sunt impartite pe genuri si vor primi un numar de stele din partea navigatorilor, care pot lasa si propriul comentariu. Ca orice site care se respecta, cel al programului “On the Lot” a strans in jurul sau o intreaga comunitate de cinefili care discuta, isi exprima opiniile si actualizeaza forumul de discutii, un grup care, in viziunea lui Mark Burnett, va constitui nucleul dur al telespectatorilor care vor participa la deciziile finale. Intre timp, site-ul a devenit si un fel de colectie de filme ale participantilor, mai mult sau mai putin experimentati la dezbateri.  
Initiativa lui Steven Spielberg nu este unica in analele Hollywoodului. Matt Damon si Ben Affleck, proaspat castigatori ai Oscarului pentru scenariu in 2000, au fost si ei angajati pentru a produce programul Project Greenlight, dedicat descoperirii unor scenaristi talentati.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă