12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSpecialist: Doar 10% din polistirenul folosit la termoizolaţii este cel recomandat

Specialist: Doar 10% din polistirenul folosit la termoizolaţii este cel recomandat

Consumatorul final întâmpină greutăţi atunci când vine vorba să se protejeze de neregulile din piaţă iar polistirenului folosit în construcţii prezintă deseori o calitatea precară. Aceasta în condiţiile în care pentru lucrările de termoizolare, toate standardele europene recomandă folosirea polistirenului EPS80, cu o grosime minimă de 10 cm.

Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România – ROMEPS a demarat campania naţională “Citeşte eticheta!”, de conştientizare a consumatorilor privind calitatea polistirenului de pe piaţă. “Din studiile ROMEPS aflăm că peste 50 de procente din polistirenul folosit în România nu respectă standardele tehnice impuse de aplicaţiile pentru care este vândut, iar din acesta mai mult de o treime este comercializat sub denumiri înşelătoare. Pentru a se proteja, consumatorii trebuie să citească eticheta, să afle ce produs cumpără. Informarea este cel mai la îndemână instrument de control”, a declarat Marin Cruţescu, director executiv ROMEPS.

Campania are tocmai rolul de a răspunde la întrebarea “Cum pot să identific produsele cu nume înşelatoare?”. Răspunsul este: ≪CITEŞTE ETICHETA şi caută codul tehnic de pe baxul de polistiren!≫”, precizează Marin Cruţescu.

Consumatorii se pot informa şi de pe site-ul campaniei www.citeste-eticheta.ro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă