11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialSorin Oprescu: Credeţi că dacă îmi dau demisia, mai aduc copilul înapoi?

Sorin Oprescu: Credeţi că dacă îmi dau demisia, mai aduc copilul înapoi?

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a declarat, miercuri, că nu este vinovat, deşi se simte vinovat alături de toţi ceilalţi care au gândit legea câinilor comunitari. Întrebat dacă îşi va da demisia, după această tragedie, edilul spune că acest lucru nu îl mai poate ajuta pe copilul sfâşiat ed câine, în parc.

”Nu-mi dau demisia. Credeţi că vina îi aparţine lui Oprescu? Dacă pot să aduc copilul ăla înapoi, plec în cinci secunde. Dacă asta îl va aduce înapoi, îmi dau demisia”, a spus Oprescu.

Primarul a spus că nu a vorbit până acum cu tatăl copilului ucis, pentru că nu are ce să-i spună.

”Ce să-i spun tatălui copilului, vorbe? Nu m-am căţărat niciodată pe durerea cuiva. Ce să-i spun? Am trei nepoţi. Putea să fie unul dintre ei. Ce să-i spun, iertaţi-ne pe toţi? Nu pot!”, a spus edilul cu lacrimi în ochi.

CITIŢI ŞI: Oprescu vrea REFERENDUM pentru eutanasierea câinilor vagabonzi. Vezi cum a motivat această decizie

Întrebat dacă va merge mâine la înmormântare sau va trimite o coroană de flori, Oprescu a mai spus că dacă va face asta o va face pentru că aşa îi dictează conştiiţa nu pentru că l-ar obliga cineva.

Sorin Oprescu a declarat, la trei zile după ce un copil şi-a pierdut viaţa în Parcul Tei din Bucureşti că vrea să facă un referendum pentru a-i întreba pe locuitorii Capitalei dacă vor sau nu să eutanasieze câinii comunitari de pe străzi.

”Este regretabil să constatăm că acest evenimet tragic ne arată cât de serioasă şi gravă este problema câinilor vagabonţi. Consider necesar declanşarea imediată a unui referendum local legat de eutanasiere. Voi face exact ce va zice populaţia. Convoc consiliul vineri ora 16.00. Dacă oamenii vor dori să facem acest lucru, aşa vom face şi aşa vor modifica parlamentarii legea. Eu voi face exact aşa cum vor spune cetăţenii, a spus edilul Capitalei.

CITIŢI ŞI: Sorin Oprescu plânge:ce să-i spun tatălui copilului, iartă-ne pe toţi?

Primarul a spus că nu a ieşit cu declaraţii până acum, pentru că a fost plecat din ţară pentru un control medical.

Luni, un copil în vârstă de patru ani a fost ucis de o haită de câini. Medicul legist care a făcut autopsia a spus că trupul micuţului arăta ca o pradă. Avea răni pe tot corpul.

Copilul va fi înmormântat joi.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă