18.9 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialSora ”pistolarului” din Militari rămâne avocat în Baroul Bucureşti. Motivarea instanţei pentru...

Sora ”pistolarului” din Militari rămâne avocat în Baroul Bucureşti. Motivarea instanţei pentru arestarea preventivă

Curtea de Apel Bucureşti a motivat, miercuri, decizia arestării tatălui pistolarului din Militari şi a surorilor acestuia. Magistraţii au reţinut faptul că Mario avea mai multe arme în casă, iar în timpul atacului a tras în victime de la 10-15 centimetri. Mai mult, anchetatorii au descoperit că familia atacatorului este una violentă.

Florentina Chiriţă rămâne avocat în Baroul Bucureşti

Deşi arestată prevenitv, avocata Florentina Chiriţă nu a fost suspendată din Baroul Bucureşti. Decanul Baroului, Ilie Iordăchescu spune că decizia va fi luată în urma întrunirii Consiliului Baroului, format din 14 consilieri şi decanul. Situaţia avocatei va fi discutată în urma solicitării parchetului.  ”Nu intervine suspendarea de drept în momentul în care un avocat este arestat preventiv. Consiliul Baroului poate lua decizia suspendării sau poate să hotărască să nu facă acest lucru imediat şi să aştepte decizia condamnării definitive”, a declarat pentru România Liberă Ilie Iordăchescu.

Filmul evenimentelor

O tânără a fost împuşcată în ochi cu un pistol cu bile de către Mario Chiriţă, un interlop apropiat clanului Cămătarilor. Scandalul a pornit după ce tatăl ei le-a spus surorilor Chiriţă să stea la rând.

Incidentul s-a produs la 23 noiembrie, în jurul orei 17.25, într-un supermarket din zona Lujerului. Surorile Chiriţă au început să se certe cu un bărbat care le-a atras atenţia. Pentru că s-a simţit lezată, Florentina Chiriţă, una dintre surorile agresorului, a început să-l înjure şi să-l scuipe pe bărbatul care le reproşase lipsa de respect faţă de ceilalţi clienţi ai magazinului. Mai mult, aresoarea s-a întors spre sora ei, Cristina Chiriţă, şi împreună au început să facă scandal în inicnta magazinului.

În altercaţie a intervenit şi fiica bărbatului, tânăra de 23 de ani care şi-a pierdut ochiul. ”După ce au părăsit magazinul şi aşteptau în faţa acestuia, într-un loc public destul de populat la ora respectivă victimele au fost ameninţate cu un cuţit de către tatăl celor două femei care au început scandalul în magazin. În scurt timp, a intervenit şi Mihai (Mario) Chiriţă, fratele celor două, care a început să tragă mai multe focuri de armă asupra victimelor.

Pe tânără a lovit-o cu un proiectil, la nivelul ochiului drept şi, pe cea de-a doua, cu două proiectile, la nivelul gâtului şi al abdomenului. Pentru aplanarea conflictului, a intervenit o altă persoană, însă aceasta a fost împuşcată în abdomen de Mihai Chiriţă. După incident, Mihai Chiriţă a părăsit locul faptei cu un autoturism.”

Două dintre victime au fost transportate la Spitalul Municipal, iar cea de-a treia la spitalul Elias.

În timpul anchetei, la locul faptei au fost găsite şi ridicate 10 tuburi de cartuş. În urma verificărilor efectuate în aplicaţia Registrul Naţional al Armelor, s-a stabilit că Gustin Mihai Chiriţă deţine legal mai multe arme, letale şi neletale, una dintre acestea fiind marca folosită în conflictul din Militari.

Totodată, în urma anchetei procurorii au descoperit că ”familia Chiriţă este cunoscută ca fiind una violentă, creând numeroase probleme, atât în imobilul respectiv, cât şi în societate”.

Totodată, una dintre victime a susţinut că a mai fost agresată fizic, şi în trecut, de inculpatul Tomiţă Chiriţă, tatăl lui Mihai Chiriţă.

În timpul anchetei s-a mai descoperit că ”inculpaţii au adoptat o atitudine nesinceră, formulând declaraţii care nu se coroborează cu restul probatoriului şi nu au contribuit la localizarea şi găsirea lui Mihai Chiriţă (fratele şi respectiv fiul lor)”. ”Activitatea infracţională a inculpatelor Florentina Chiriţă şi Mariana Chiriţă nu a fost mai prejos decât cea a fratelui lor, ci, dimpotrivă, este cea care a generat acţiunile ulterioare, mult mai grave, ale acestuia”.

Din motivarea judecătorilor aflăm că cele două femei au devenit agresive în exprimare, începând să o înjure pe partea vătămată, care a ales să nu le bage în seamă, întorcându-le spatele. Când intenţiona să iasă din magazin, partea vătămată a fost lovită, prin surprindere, de către cele două inculpate, cu palma sau cu pumnul peste faţă şi cu piciorul în zona organelor genitale. În acel moment, a intrat în magazin fiica sa, partea vătămată B.D. S., care a văzut din afară cum a fost lovită şi a intervenit pentru a le împiedica pe cele două inculpate să o mai lovească.

Pentru a se apăra, partea vătămată a lovit-o, la rândul său, cu palma, pe una dintre inculpate, pe care nu a putut-o nominaliza. Inculpatele au continuat să fie agresive, lovind-o din nou pe partea vătămată, cu palmele şi cu picioarele, context în care s-a rupt punga în care aceasta pusese sticlele de bere şi pâinea pe care le cumpărase din magazin; partea vătămată s-a întors să cumpere o altă pâine, iar, la ieşirea din magazin, în faţa acestuia, a văzut cum fiica sa era lovită de cele două inculpate, care, în acelaşi timp, strigau după părinţii lor (ce locuiesc într-un bloc din zonă).

La faţa locului, au sosit apoi, în ordine, mama inculpatelor care a început să o înjure şi să o lovească pe partea vătămată, cu palmele şi cu pumnii în zona capului, întrucât fiicele sale i-au spus că aceasta le-a lovit, iar apoi, după câteva zeci de secunde, tatăl şi fratele inculpatelor, care au venit împreună; fratele inculpatelor (Mihai Gustin Chiriţă) avea în mână un pistol cu care, de la o distanţa de 3-4 metri, a început să tragă în direcţia părţii vătămate, care a simţit că i-a amorţit mâna stângă. 

Acelaşi frate al inculpatelor s-a apropiat apoi de partea vătămată şi, de la o distanţă de 10-15 centimetri, a tras, de 4-5 ori, cu acel pistol, înspre aceasta şi fiica sa; partea vătămată a fost lovită de proiectile în zona abdomenului şi în zona gâtului, pe stânga, aceasta observând apoi că fiica sa era plină de sânge, în partea dreaptă a feţei, sub ochiul drept; în tot acest timp, cele două inculpate ţipau şi o indicau pe partea vătămată ca fiind persoana care le-a agresat; partea vătămată a fost lovită şi de tatăl lor, inculpatul Tomiţă Chiriţă, cu pumnul în zona feţei şi cu un obiect pe care îl avea în mână, despre care aceasta nu a putut furniza detalii, motivând că nu l-a văzut, întrucât îşi pierduse ochelarii în timp ce era lovită; după puţin timp, s-au auzit sirenele echipajelor de poliţie, la auzirea cărora agresorii au fugit.

Cele mai citite

Guvernul taie posturi la Ministerul Justiției. Ce salarii și ce sporuri au consilierii

Executivul are pe ordinea de zi a ședinței din 30 mai 2024 o Hotărâre de Guvern prin care desființează patru posturi din organigrama Ministerului...

Ministrul Muncii: Procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat

Procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, astfel încât recalcularea pensiilor se va putea face rapid, datele fiind deja...

Prin comasarea alegerilor, AUR pierde jumătate din numărul europarlamentarilor

Ultimul sondaj INSCOP ne confirmă predicțiile preelectorale: 1 + 1 nu fac 2 pe tabla rezultatelor celor două scrutinuri din 9 iunie 2024. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă