15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialSoluţii wellness pentru casa ta

Soluţii wellness pentru casa ta

Sintetizat prin termenii apă, căldură, lumină, “wellness-ul” este un domeniu ce câştigă tot mai mult teren, oferind numeroase soluţii terapeutice pentru înlăturarea stresului. Dotările speciale ale unei case – piscine, saune, jacuzzi, căzi cu hidromasaj, fotolii şi paturi pentru masaj – ne sunt la îndemână, cererea pentru astfel de echipamente, instalaţii şi sisteme de recreere şi relaxare fiind într-o continuă creştere.

În prezent, piscinele, fie că este vorba de cele mici sau de lux, în aer liber sau acoperite, se află de departe pe locul fruntaş în topul soluţiilor pentru recreere sau relaxare.Implementarea unei soluţii de piscină personalizatăîn ceea ce priveşte confortul, echipamentele, şi accesoriile reprezintă obiectivul principal al celor care doresc să realizeze o astfel de investiţie, care este una “pe viaţă”. Sfatul nostru este ca, în asemenea cazuri, să apelaţi la specialişti, aceasta fiind premiza pentru un rezultat de calitate, atât din punct de vedere funcţional cât şi estetic.În plus, recomandările, consilierea şi proiectarea piscinei de către o echipă de specialişti fac posibil calculul costurilor, precum şi estimarea perioadei de timp necesare pentru punerea în operă. Piaţa oferă o gamă largă de soluţii care garantează o instalare completă şi o perioadă scurtă de executare a lucrării care, în unele cazuri se poate reduce la doar câteva zile. Oricum, pentru cine s-a decis, noi vă spunem că tendinţele sunt către soluţii integrate, în armonie cu împrejurimile, grădina,şi casa. Sunt recomandate, deci, discuţiile între proprietari, proiectanţi şi executanţi înainte de demararea efectivă a lucrărilor de execuţie, când încă se mai pot lua în considerare diferite opţiuni.

Motoarele pentru valuri, duşuri pentru gât, spoturi luminoase sub apă şi diverse alte sisteme sunt numai unele dintre elementele care pot spori gradul de atractivitate a piscinei.

În materie de obiecte sanitare, confortul este tot mai adesea dublat de un design special. Noi vă propunem câteva produse de gen care înlocuiesc cu tot mai mult succes vechile căzi incommode şi inestetice.Trendul privitor la jacuzzi şi căzi cu hidromasaj – cu rădăcini vechi, încă din antichitate – ţine de omul modern, ocupat, mereu pe drumuri, de a simţi din plin beneficiile relaxării. Transformarea unei simple îmbăieri într-o sărbătoare a simţurilor nu poate fi decât bună iar folosirea proprietăţilor terapeutice ale apei a devenit un segment aparte – hidroterapia. O simplă îmbăiere – cea mai elementară formă de terapie cu apă – este benefică pentru starea de confort a omului, ajutând la hidratarea epidermei, la relaxarea corpului şi la eliberarea de stres. Împreună însă şi trimise sub formă de jeturi orientate tangenţial asupra corpului, apa şi aerul constituie terapii pentru numeroase boli. Rolul jeturilor este acela de a stimula terminaţiile nervoase şi de a crea vasodilataţie, conducând astfel la îmbunătăţirea circulaţiei, tonifierea musculară, la senzaţia de plăcere şi relaxare. Pe lângă beneficiile evidente la nivelul propriei sănătăţi, producătorii nu negljează nici partea estetică a acestor produse, ce pot deveni uneori cu adevărat spectaculoase. Aproape orice model de jacuzzi ori de cadă cu hidromasaj sau, de ce nu?, de cabină de duş dotată cu elemente de wellness,  ce provine de la un producător cu tradiţie va include forme rafinate, axate pe un design clasic sau modern, dar şi material de top.

Proiectate pentru a oferi confort maxim, modelele noi îmbină armonia cromatică, textura suprafeţei acrilice, forma ergonometrică, poziţio­narea strategică a diverselor tipuri de jeturi, o gamă largă de senzaţii fiind introdusă într-un tot ­unitar. Există căzi simple potrivite pentru orice buzunar şi tip de apartament, precum şi modele complexe, de lux, ce includ o serie de programe şi facilităţi. 

De ce sunt preferate piscinele din materiale compozite?

Alegerea unui tip de piscină este o decizie foarte importantă, având în vedere că este o investiţie pe termen lung şi întotdeauna are la bază creşterea valorii imobilului, confortul, relaxarea şi siguranţa familiei dumneavoastră. Piscinele Stefani Pool sunt piscine monobloc, fabricate din straturi succesive de răşini de înaltă calitate, armate cu fibră de sticlă, având în interior o structură tip sandwich, tehnologie care le asigură o suprafaţă extrem de fină, foarte mare rezistenţă şi o lungă durată de viaţă.  Cu siguranţă, argumentul suprem al piscinelor monobloc din materiale compozite este durata de viaţă şi impermeabilitatea garantată. Nu există o altă variantă constructivă a unei piscine, care să poată asigura impermeabilitatea şi garanţia calităţii suprafeţei pentru o perioadă atât de lungă de timp.   Piscinele Stefani Pool sunt garantate la impermeabilitatea bazinului 15 ani, iar durata lor de viaţă este cu mult mai mare. Montaj se realizează în 48 ore.

Contact: 0728/919991, 0269/560780, Parc Industrial Selimbar, DN1 km 302, Sibiu.  

Sauna şi modul sănătos de viaţă

Sauna nu este doar o structură din lemn, ci o tradiţie. Atmosfera unei saune finlandeze autentice este redată prin folosirea lemnului de provenienţă nordică şi implementarea tuturor  regulilor originale privind construcţia unei saune. Folosirea regulată a saunei va aduce cu siguranţă beneficii întregului corp. Pentru un efect maxim se recomandă alternarea temperaturilor extreme: o încălzire intensivă a corpului, urmată de o fază de răcire (îmbăiere cu apă rece sau duş rece), acestea înbunătăţind circulaţia sanguină şi conducând la creşterea rezistenţei organismului la răceli. De asemenea, sauna are un efect pozitiv asupra întregului sistem cardiovascular, accelerează circuitul sanguin prin dilatarea vaselor şi antrenează inima. Alte beneficii ale saunei sunt: relaxarea muşchilor, alinarea durerilor artritei, revitalizarea pielii şi creşterea bunei dispoziţii.

Sauna Panoramic

Este disponibilă în variantă dreptunghiulară, finisajul interior este cu lambriuri de pin sau molid nordic iar cel exterior din panouri decorative din lemn stratificat de înaltă densitate. Grosimea totală a pereţilor este de 85 mm şi include termoizolaţia cu barieră de vapori.  Echiparea interioară este în stil „Luxe”, banchetele, spătarele, tetierele şi masca cuptorului din Abachi iar grătarul de  pardoseală din molid nordic. Prezintă sistem de ventilare naturală cu reglaj manual şi iluminare ambientală cu mască decorativă precum şi kit accesorii (găleata şi lingură din lemn, termo-higrometru, ­clepsidră). Sauna Panoramic este oferită în România de Hydroline. 

Noi inovaţii în domeniul spa de la Anual Sundance

Căzile cu hidromasaj propuse de Hydroline sunt marca Sundance Spas, producţie SUA, fiind considerate numărul 1 în lume din punct de vedere al hidromasajului şi al calităţii apei, dovadă fiind numeroasele premii şi brevete primite în cei 33 ani de excelentă. Cada Cameo este cel mai vândut model din lume, datorită acestui fapt primind premiul Best Buy al revistei Consumer Digest.  Modelele 2012 de la Sundance Spas prezintă mai multe upgrade-uri. Între acestea, noul sistem de curăţare CLEARRAY, valabil pentru toate seriile, are componente din oţel durabil şi quarţ şi reduce cu până la 52% consumul de chimicale necesar pentru dezinfectare. În seria de lux 880, toate componentele tehnice sunt localizate în spatele unei uşi cu o simplă apăsare de buton. Sistemul de golire QuickDrain permite golirea căzii cu până la 50% mai repede decât tradiţionalul furtun de grădină. ECOWRAP pentru seriile 880 şi 780 este o izolare suplimentară instalată din fabricaţie şi care reduce consumul de energie cu până la 25%. Ajută în anotimpul rece, reduce zgomotul de funcţionare şi protejează spa-ul de umezeală şi mucegai. Această izolare suplimenatară se adaugă la cea existentă  (cu spumă poliuretanică). Alte noutăţi sunt conectarea căzii la IPOD precum şi modelul premium de prelată  SunStrong cu o durată de utilizare dublă faţă de vinilul tradiţional, rezistentă la decolorare la rupere şi înţepături. Relaxarea este produsă prin apă caldă, masaj profesional, aromoterapie, cromotarapie, cascadă şi sistemul stereo. Căzile Sundance Spass sunt oferite de Hydroline.

Fibrex: o nouă metodă de contrucţie a piscinelor şi minipiscinelor

Noua gamă de gelcoaturi Aquaguard Lustre Light imbunătăţesc substanţial materialele de construcţie pentru piscine. Aceste gelcoaturi de cea mai înaltă calitate, folosite în combinaţie cu vinilurile esterice NORD, răşinile poliesteice ramforsate cu fibră de sticlă NORD şi stratul de suprafaţa NORD, sunt cele mai bune materiale pentru contrucţia piscinelor şi minipiscinelor. Gelcoatul de suprafaţă Shimmer Finish este ultima completare adusă seriilor de piscine şi minipiscine Fibrex Co. Acesta asigură o suprafaţa decorativă, cu reflexii, precum şi o rezistenţă deosebită. Noul model de piscină, ­Capri îmbină perfect designul ­extravagant cu funcţionaliatea ­desăvârşită. Latura îndepărtată este la un nivel mai scăzut decât conturul acesteia, astfel încât apa trece peste peste un grătar care acoperă toată această latură şi ajunge într-un rezervor ­tampon. De aici, apa este aspirată, trecută prin filtru şi refulată din nou în piscină, prin trei jeturi. În acest fel se asigură un efect ­spectaculos, în virutea căruia piscina poate fi numită „piscină infinită”. Minipiscinele dotate cu sistem perimetral de control al nivelului sunt destinate atât ­pentru uz comercial cât şi pentru uz personal oferind confort deplin datorită nivelului costant al apei. Minipiscina rotundă cu diametrul de 3 m, Aqua Spa ­Minipiscina Aqua este ­realizată după metoda de construcţie Aquaguard / Nord Composites, prezintă un sistem perimetral de control al nivelului şi două nivele de şezut, fiind un model deosebit de agreat pentru uzul comercial în hoteluri, centre spa – etc. 

Relaxare şi plăcere pură la duş: noul Kludi Fizz 3S

Kludi propune un mod plăcut şi la îndemână de a vă începe ziua dis de dimineaţă: para de duş Kludi Fizz 3S, combinaţia perfectă între aspect şi utilitate, care setează noi standarde în experienţa unui duş perfect. Datorită celor trei jeturi diferite, para de duş KLUDI FIZZ 3S este deosebit de flexibilă şi oferă satisfacţie la duş, adaptată pretenţiilor individuale. Selectarea tipului de jet dorit se realizează foarte uşor datorită comutatorului încastrat pe mâner.  Opţiunea Smooth Line ordonează jeturile mari într-o linie, generând un curs paralel, constant al jeturilor individuale.Jetul Volum creat de cele 75 de orificii este suav şi acoperă o arie mare, în timp ce programul Booster fixează jetul în centrul parei pentru a oferi posibilitatea unui masaj revigorant şi relaxant. Cu aceste trei variante înglobate într-o singură pară, KLUDI FIZZ 3S creează o atmosferă de relaxare totală, de wellness în propria locuinţă. KLUDI FIZZ 3S este disponibil în România, în magazinele de specialitate şi showroomuri, la preţuri cuprinse între 242 si 300 lei, cu TVA inclus. 

Cele mai citite

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...
Ultima oră
Pe aceeași temă