12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialSocial-democrații germani, aliații partidului lui Merkel din ultimii patru ani, intenţionează să...

Social-democrații germani, aliații partidului lui Merkel din ultimii patru ani, intenţionează să treacă în opoziţie

Martin Schulz a anunțat că Partidul Social-Democrat (SPD), care în ultimii patru ani a fost partenerul de guvernare al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), intenţionează să treacă în opoziţie după rezultatul nefavorabil obţinut în scrutinul parlamentar din Germania, potrivit Mediafax.

Informaţia a fost confirmată de Thomas Oppermann, liderul grupului social-democrat din Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului federal din Germania.

"Este o zi grea şi amară pentru democraţia social-democrată, dar vreau să le mulţumesc tuturor pentru campania electorală extraordinară. Partidul Social-Democrat nu a reuşit să îşi extindă electoratul", a declarat Martin Schulz.

Este posibil ca, după reacţia de moment, Martin Schulz să fie convins să negocieze prelungirea coaliţiei guvernamentale a Partidului Social-Democrat cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU/CSU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel.





Angela Merkel şi-a asigurat al patrulea mandat de cancelar după ce formaţiunea sa, CDU/CSU, s-a clasat pe primul loc în scrutinul parlamentar. Dacă SPD, partid clasat pe locul doi, refuză negocierile, CDU poate forma o coaliţie guvernamentală cu Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) şi cu formaţiunea Alianţa '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga).

Cele mai citite

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...

Lloyd Austin impulsionează statele care dețin sisteme Patriot să le doneze Ucrainei

Secretarul american al apărării Lloyd Austin a încurajat marţi statele care deţin sisteme antiaeriene Patriot să doneze din ele Ucrainei, care aşteaptă mai multe...

Spre pace în jurul Israelului

                                          In memoria lui Shlomo Avineri În jurul unei confruntări cu vaste implicații înfloresc de obicei opinii diverse. Or, numai abordarea cu date verificate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă