17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialSistemul Informatic Schengen pus în aplicare de România dă rezultate

Sistemul Informatic Schengen pus în aplicare de România dă rezultate

Peste 200 de persoane urmărite internaţional au fost localizate prin Sistemul Informatic Schengen (SIS), de la începutul acestui an, în urma schimbului de date şi informaţii suplimentare prin intermediul Birourilor SIRENE, informează, duminică, Inspectoratul General al Poliţiei Române, informează Hotnews.

Potrivit IGPR, 215 persoane urmărite la nivel internaţional au fost depistate în 2011.
    
“Ca urmare a consultării Sistemului Informatic Schengen, autorităţile de aplicare a legii din România au localizat 192 de persoane ce fac obiectul unor semnalari în SIS. Dintre cele 192 de persoane, 36 aveau pe numele lor emise mandate europene de arestare, iar cinci fuseseră semnalate ca fiind dispărute. Totodată, 23 de persoane urmărite la nivel internaţional au fost identificate de autorităţile străine pe teritoriul lor”, se arată în comunicat.

Documentul mai precizează: “Totodată, în urma schimbului de date şi informaţii suplimentare au fost identificate, pe teritoriul României, 66 de bunuri căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale de către autorităţi din alte state membre Schengen. De asemenea, în ceea ce priveşte obiectele depistate, 37 sunt autoturisme căutate “.

Schimbul de date şi informaţii suplimentare prin Biroul SIRENE (Supplementary Information Requested at National Entries) se realizează ca urmare a cooperării dintre structurile specializate din cadrul Poliţiei şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen.

România va afla în martie dacă va fi acceptată în spaţiul Schengen. Hotărârea va fi luată în urma unui vot în cadrul Consiliului European, iar toate celelalte state membre, minus Bulgaria, şi ea candidată pentru Schengen, vor trebui să dea un vot pozitiv pentru ca admiterea să fie posibilă. Germania şi Franţa dau în continuare semnale că sunt împotriva accederii României şi Bulgariei în Schengen.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă