13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialSingura pistă de karting din sud-estul României, la un pas de a...

Singura pistă de karting din sud-estul României, la un pas de a fi desființată

Fundaţia Tomis Kart şi Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa sunt la un pas de evacuare din incinta Palatului Copiilor Constanţa, unde îşi desfăşoară activitatea de aproximativ 15 ani.

Singura pistă de karting din sud-estul României, aflată pe terenul din Palatul Copiilor din Constanța, este pe cale de a fi desființată. România liberă a scris, în luna mai a acestui an, că cei care au închiriat spațiul, Clubul Sportiv Tomis Kart Constanța, au primit o notificare a de părăsi imediat zona.

De atunci până acum au avut loc mai multe încercări de negociere, fără rezultat însă. Povestea este însă mai veche. ”În decurs de 1 an şi jumătate nu s-a putut găsi o soluţie sau nu se doreşte ca activitatea de karting să se desfăşoare în continuare în acest loc şi să se încheie un alt contract de închiriere sau de colaborare”, au spus reprezentanții Fundaţiei Tomis Kart şi Clubului Sportiv Tomis Kart Constanţa, Gigel Băcioiu și Bogdan Băcioiu (tată și fiu).

Ambele sunt recunoscute de Automobil Club Român şi Federaţia Română de Karting pentru desfăşurarea cursurilor de iniţiere în cadrul şcolii de karting cu personal calificat.

 

Peste 300 de copii pregătiți

 

”În toată această perioadă de activitate, la cursurile şcolii de karting am iniţiat şi antrenat peste 300 de copii constănţeni, iar în anul 2015 au fost înscrişi un număr de aproximativ 40 de copii dornici să practice acest sport. În decursul celor 15 ani de activitate, Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa a avut numeroase rezultate în Campionatul Naţional de Karting cu piloţi constănţeni, instruiţi şi iniţiaţi pe pista de karting de la Palatul Copiilor Constanţa, şi anume: Manolache Ştefan – campion naţional la clasa KID, Onoaie Răzvan – vicecampion naţional la clasa KID, Cărbunaru Rareş – locul III la clasa KID, Chimisliu Tudor – vicecampion naţional la clasa ­PUFO, Murariu Andrei – vicecam­pion ­naţional la clasa KF Junior. În anul 2015, Clubul Sportiv Tomis Kart a obţinut titlul de ­Campion Naţional de Karting la clasa PUFO şi titlul de cel mai bun sportiv al anului în karting cu pilotul Suteanu Mihai, în vârstă de 9 ani. Toate aceste rezultate au putut fi obţinute cu eforturi mari din partea clubului şi cu o susţinere importantă din partea părinţilor. Această ­activitate sportivă nu a avut niciodată susţinere financiară din partea vreunei instituţii a statului. Ne dorim să putem apăra aceste titluri obţinute şi să ne putem desfăşura în continuare activitatea în clădirea şi pe pista din incinta Palatului Copiilor ­Constanţa”, au spus reprezentanții fundației și clubului, Gigel Băcioiu și Bogdan Băcioiu.

 

„Copiii nu vor putea fi preluați de alte cluburi

 

Aceștia au mai afirmat că pe data de 19.11.2015 au primit citaţia având ca obiect dosarul de evacuare nr. 28022/212/2015, care îi pune în imposibilitatea de a desfăşura activitatea, cu toate că locaţia este destinată tuturor copiilor din județul Constanţa.

”Dacă vom fi evacuaţi, copiii nu vor mai putea practica acest sport, deoarece suntem singurul club sportiv din județul Constanţa care întruneşte con­diţiile de iniţiere şi pregă­tire în acest domeniu, iar Palatul ­Copiilor, care deţine clădirea şi ­pista de karting, nu are un cerc de karting, acesta fiind desființat din anul 1992. În această situa­ţie, aceşti copii nu vor putea fi preluaţi de alte cluburi. În urma adreselor depuse la toate instituţiile locale, în care solicitam găsirea unei soluţii de rezolvare a acestei situaţii, nu am fost sprijiniţi deloc, chiar la unele adrese nu am primit nici un răspuns”, au mai spus ei. Terenul pe care este amplasată pista este extrem de valoros din punct de vedere imobiliar, fiind amplasat lângă cel mai mare mall din Constanța și lipit de un viitor centru comercial. De asemenea, este aproape de cel mai mare parc din Constanța, Tăbăcărie.

Aceștia solicită societăţii ­civile să îi sprijine în demersurile lor, astfel încât să poată rămâne în locaţia respectivă, până la găsirea unei soluţii din partea Palatului Copiilor Constanţa şi a Ministerului Educaţiei şi Cercetării, deoarece pe data de 13.01.2016 este termenul de judecată în vederea evacuării.  

 

REPLICĂ

Ce spune executorul judecătoresc

Potrivit unei notificări trimise în primăvara acestui an din partea executorului judecătoresc, ”procedura închirierii bunurilor proprietatea publică a statului român trebuie să îmbrace o altă formă, în acord cu legea, construcția în suprafață de 80 mp (n.r. – birourile) și pista de karting făcând și ele parte din categoria acestor bunuri, contractul deja expirat nu mai poate fi prelungit ca în precent și nu ar mai putea fi încheiat decât cu aprobarea Guvernului printr-o hotărâre adoptată în acest sens”.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă