23.6 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialSIMULARE pentru Evaluarea Națională. Marți, elevii de clasa a VIII-a susțin examenul...

SIMULARE pentru Evaluarea Națională. Marți, elevii de clasa a VIII-a susțin examenul la MATEMATICĂ

SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALA. Elevii de clasa a VIII-a susțin, marți, proba scrisă la Matematică, în cadrul simulării de Evaluare Națională. Luni, ei au susținut prima probă, la Limba şi Literatura Română, iar miercuri urmează proba de Limba şi Literatura Maternă.

Rezultatele vor fi comunicate pe 4 martie. Ministerul Educaţiei precizează că notele de la simulare nu se trec în catalog. 

Elevii au de rezolvat trei subiecte – la primul subiect, au de completat rezultatele la șase exerciții (fracții, intervale, calcularea ariei unui cub – în model), la al doilea subiect, să rezolve cinci exerciții (să deseneze o figură geometrică, să identifice un număr scris în baza 10, să rezolve o funcție – în modelul de subiect). Cel de-al treilea subiect conține două subpuncte cu mai multe probleme de geometrie. 

Citește și: SIMULARE la MATEMATICĂ. Modele de subiecte la clasa a VIII-a

CALENDAR SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 

22 februarie: Limba și literatura Română

23 februarie: Matematică

24 februarie: Limba maternă

4 martie: Afișarea rezultatelor

Citește și: SIMULARE la LIMBA MATERNĂ. Modele de subiecte la clasa a VIII-a

La rândul lor, elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor trece prin simularea examenului de Bacalaureat începând din 7 martie. Ei vor susţine în fiecare zi câte o probă la materiile unde vor fi examinaţi şi în vară, la Bacalaureat. Rezultatele simulării vor fi communicate pe 18 martie.

Simularea examenelor naţionale are ca scop să arate elevilor care e stadiul pregătirii lor înaintea examenelor propriu-zise.

 

Cele mai citite

Glume despre Ciolacu, după vizita la Erdogan. “Marcele, eu ți-aș fi dat sabia lui Ștefan cel Mare, dar am auzit că nu ești moldovean”

Posibila restituire a sabiei lui Ștefan cel Mare către România, anunțată de premierul Ciolacu, a generat glume pe internet. Vizita premierului Marcel Ciolacu la Ankara,...

Zero dezbateri despre viitorul UE

În România, parcă nici nu s-ar organiza alegeri europarlamentare. Nicio temă majoră despre viitorul Uniunii Europene nu este urcată pe portativul de campanie electorală....

Anumite categorii vor beneficia de creşteri salariale de 10 %, în 2 tranşe. Ciolacu spune că atât își permite

Executivul vrea să majoreze cu 10% salariile unor bugetari, inclusiv din primăriile cu până la 20.000 de locuitori. Majorările ar urma să se aplice chiar în lunile cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă