28.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialSimona Halep ratează turneul care ar putea anunța viitorul lider WTA. Ce...

Simona Halep ratează turneul care ar putea anunța viitorul lider WTA. Ce spune tradiția

Simona Halep, 3 WTA, ratează, săptămâna aceasta, turneul de categorie Premier de la Antwerp, Belgia, românca urmând să piardă locul ocupat în clasament. Tradiția spune că turneul a fost câștigat până acum doar de foști sau viitori lideri mondiali.

Reluarea turneului de la Antwerp, după o pauză de șase ani, a stârnit interesul jucătoarelor de top, urmând să ia startul 2 sportive din top 10 mondial, respectiv Eugenie Bouchard și Angelique Kerber, dar și alte 5 tenismene din primele 20. Simona Halep nu va putea participa la acest turneu ea având programate alte evenimente între întâlnirea de Fed Cup, dintre 7-8 februarie, în care România a învins Spania, scor 3-2 și turneul de la Dubai, care debutează pe 16 februarie.

Citește și Fed Cup. România a învins Spania, scor 3-2. Begu, eroină la Galați! Cine sunt viitoarele adversare

Turneul belgian este cunoscut mai ales pentru faptul că între 2002 – 2008, când s-au disputat singurele sale ediții, a fost câștigat de lideri WTA sau viitoare jucătoare de pe locul 1 mondial. Venus Williams (2002, 2003), Kim Clijsters (2004), Amelie Mauresmo (2005 – 2007), Justine Henin (2008). Conform tradiției, ne-am putea aștepta ca una dintre jucătoarele care participă în acest an să ajungă la un moment dat lider WTA. Bouchard, pentru prima dată cap de serie la un turneu Premier, este totodată numărul 2 al noului val, după Halep.

Principalele favorite ale turneului de la Antwerp: Eugenie Bouchard (7 WTA), Angelique Kerber (10), Andrea Petkovic (12), Lucie Safarova (15), Carla Suárez Navarro (17), Dominika Cibulkova (18), Alizé Cornet (19), Karolina Pliskova (22).

Săptămâna aceasta, Simona Halep va pierde locul ocupat în clasamentul mondial, ea urmând să ocupe cel puțin o săptămână poziția a patra. Românca va fi depășită de Petra Kvitova, ca urmare a faptului că turneul de la Doha a fost mutat cu o săptămână. Ea va putea recupera punctele începând cu 23 februarie.

Cele mai citite

Elena Lasconi își anunță candidatura la șefia USR

Elena Lasconi, primarul reales din Câmpulung, și-a anunțat candidatura la șefia USR, după ce în prealabil a spus că vrea să se asigure că...

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...

Care este valoarea lunară a celor 4,74 de milioane de pensionari și care este cea mai mică pensie

Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...
Ultima oră
Pe aceeași temă