21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep, numărul 10 mondial. Ce locuri ocupă celelalte jucătoare

Simona Halep, numărul 10 mondial. Ce locuri ocupă celelalte jucătoare

Simona Halep a devenit prima jucătoare, din 1998, care ocupă locul 10 mondial, după performanţa sa de la turneul de mare şlem, Australian Open. Românca ocupă cea mai bună poziţie din cariera sa, reuşind să o devanseze pe Caroline Wozniacki, fost numărul 1 mondial, în prezent locul 11.

Citeşte şi Simona Halep a făcut pasul spre liga mare a tenisului: locul 10 mondial

Halep a reuşit să ajungă până în sferturile Australian Open, săptămâna trecută, fază a competiţiei în care a fost eliminată de Dominika Cibulkova, slovaca urcând de pe poziţia 24 până pe locul 13 mondial.

Sorana Cîrstea a pierdut două locuri, ocupând, de azi, locul 23 în clasamentul WTA. Cîrstea a pierdut în toate cele trei turnee disputate anul acesta încă din primul tur, la Australian Open fiind eliminată de Marina Erakovic (nr. 52 WTA).

Monica Niculescu, cea de a treia româncă din clasamentul WTA, a urcat, săptămâna aceasta 10 locuri până pe poziţia 54. Ea a ajuns la Australian Open până în turul al treilea, unde a fost eliminată de Makarova, favorita numărul 22.

Alexandra Cadanţu a coborât trei locuri în clasament, până pe poziţia a 63-a. Ea încheie prezenţa jucătoarelor românce în topul 100 mondial. Irina-Camelia Begu, a ajuns pe locul 147, cu 20 de poziţii mai jos, îndepărtându-se tot mai mult de prima sută mondială.

TOP 10 jucătoare:

1. Serena Williams (SUA) 13.000 (puncte)

2. Victoria Azarenka (Belarus) 6.581

3. Na Li (China) 6.570

4. Agnieszka Radwanska (Polonia) 5.750

5. Maria Şarapova (Rusia) 5.416

6. Petra Kvitova (Cehia) 4.745

7. Sara Errani (Italia) 4.440

8. Jelena Jankovici (Serbia) 4.310

9. Angelique Kerber (Germania) 4.030

10. Simona Halep (România) 3.760.

Cele mai citite

ANAF va avea un compartiment de Evidență Operativă

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și-a înființat un compartiment de Evidență Operativă, anunță un articol publicat pe site-ul termene.ro. Noul departament al ANAF va...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Familia Picioruș, stăpâna consultanței mascate în învățământ

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL, controlată de Georgeta-Sorina Picioruș și administrată de Alexandru-Eduard Picioruș, a explodat în 2023 după...
Ultima oră
Pe aceeași temă