19.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialSimona Halep a făcut o NOUĂ schimbare. Anunțul numărului 3 mondial, înaintea...

Simona Halep a făcut o NOUĂ schimbare. Anunțul numărului 3 mondial, înaintea sezonului american

Simona Halep, numărul 3 WTA, prezentă, în tribune, la turneul de tenis BRD Bucharest Open, a anunțat care sunt planurile sale pentru viitor în legătură cu circuitul WTA, de la care și-a luat o lună de pauză. Românca și-a schimbat preferințele privind suprafața de joc.

Simona Halep a spus, la Arenele BNR, că pentru ea hard-ul a devenit suprafața favorită, asta cu toate că până acum ea era cunoscută ca o jucătoare căreia îi place zgura, suprafața tradițională pentru tenisul românesc. Anunțul româncei este firesc, în condițiile în care cele mai importante turnee ale carierei le-a câștigat pe hard, ea având un parcurs incredibil pe această suprafață în prima parte a anului.

“Am stat câteva zile la Londra după ce am pierdut (n.r. – în primul tur la Wimbledon) şi m-am bucurat de tenis. Am văzut tenisul şi din afară şi mi-am dat seama că este un sport deosebit şi chiar îmi place foarte mult. Când eşti în el în fiecare zi nu îţi dai seama de frumuseţea lui. Acum sunt bine, sunt relaxată, de abia aştept să încep turneele din nou. O să încep cu turneul de la Toronto, apoi voi vedea ce rezultate pot obţine pe hard, suprafaţa mea preferată, cred“, a spus Halep, conform Mediafax.

Citește și Simona Halep și-a stabilit următorul turneu WTA. Unde va juca înaintea US Open

Schimbarea de la zgură la hard ar putea avea urmări și în ceea ce privește parcursul româncei în viitor. Ea ar putea prefera turneele pe suprafață tare, în locul celor de zgură. Astfel și acest lucru poate fi o explicație pentru faptul că Halep a refuzat să evolueze pe zgura de la București, unde este campioană, pentru a se pregăti mai bine pentru turneele americane, inclusiv US Open, unde se joacă hard.

Jucătoarea numărul 3 WTA are încredere într-un rezultat bun la Toronto având în vedere că anul acesta a câştigat cel mai important turneu din carieră pe hard, la Indian Wells. “Am o motivaţie suplimentară pentru că pe hard am câştigat cel mai mare titlu al meu, la Indian Wells, aşa că am încredere că pot juca un tenis bun acolo. Vin după o perioadă mai dificilă în care am pierdut câteva meciuri, dar acum sunt bine, am avut o pauză şi sunt gata de a reveni. Am încredere pentru că am învins-o pe Serena pe hard anul trecut, aşa că vom vedea ce se va întâmpla”, a afirmat ea.

Pentru Halep schimbarea preferințelor ar putea fi un lucru pozitiv, având în vedere că a eșuat în sezoanele de zgură și iarbă din acest an. În plus, românca ar putea avea parte de o revenire de senzație pe hard-ul american, începând cu turneul de la Toronto.

 

 

Cele mai citite

Germania a reintrodus controale în interiorul Schengen, pentru EURO 2024

Germania a reintrodus, încă din data de 7 iunie a.c., controale în interiorul spațiului de liberă circulație Schengen. Măsura este luată ca una de siguranță,...

Alertă cu bombă la bordul unui avion de pe Otopeni

O alertă cu bombă a fost raportată pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă” Otopeni, la bordul avionului Airbus 321 al companiei Fly One Armenia, care...

Efectele furtunii din București: străzi şi subsoluri inundate, copaci căzuți si autoturisme avariate

Pompierii au fost nevoiţi să intervină în noaptea de joi spre vineri în aproape 400 de cazuri în Bucureşti şi Ilfov ca urmare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă