17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialSibiul si-a tras piata de hip-hop

Sibiul si-a tras piata de hip-hop

Unul dintre visurile politice devenite realitate ale viceprimarilor PSD, alde Daniel Fontana, si consilieri locali precum Gica Ciubuc (stie el care) – piata agroalimentara din cartierul sibian Strand – sta acum ca prostul in soare si frig, fara ca sa atraga atentia celor care trebuiau sa se dea pe spate de uimire ca exista, ca-n poeziile proletarului de Arghezi. Ca sa nu va plictisim cu dizertatii critice pe tema poeziei lui Harghezi (cum ar zice Florin “Grasulea” Cioaba, regele rromilor celor multi si obiditi) va spunem ca in cartierul Strand a aparut subit o constructie albastra cu tentacule ca de caracatita umplute cu plastic si sticla pe ici pe colo. Vara te topesti de cald in ea, ca sub clopotul de sticla al martienilor, iarna e mai frig acolo ca in frigider. Ceea ce, drepti sa fim, are oaresce logica daca ne gandim la spusa de sub buza a presedintelui Basescu “Iarna nu-i ca vara”.
La un an dupa ce pesedistii si-au dat obstescul duh politic si la Sibiu, cladirea asta de peste 20 de miliarde lei sta goala ca o piranda la bara, iar comerciantii nu se inghesuie saracii sa-si faca afacerile pe-acolo. Pai, oarecum e normal, daca ne gandim ca, avand in vedere ca in piata nu intra clientii, nici comerciantii nu prea au ce cauta. Si asa, si viceversa.
Totusi banii aceia au fost trasi de la bugetul local al Sibiului, iar acum primarul Johannis cam plange dupa ei, ca era totusi o suma frumusica. Cum intotdeauna cineva trebuie sa suporte oalele sparte, Johannis pune acum vina pentru aceasta investitie inutila pe… majoritatea PSD din Consiliul Local.
“Investitia aceea a fost facuta la solicitarea expresa a unei formatiuni din mandatul trecut care avea majoritatea in CL si doi viceprimari si a vrut neaparat ca piata sa fie construita”, spune acum, cu mult umor nemtesc, primarul celui mai multicultural oras din Romania. Ocazie cu care Johannis si-a adus aminte si de faptul ca unul dintre viceprimari, Nelu Banciu, mai era inca pe functie si l-a morcovit rapid (pardon, maturat rapid) din functie pe baza primului motiv intalnit in cale.
Acum, ca sa nu ramana Primaria cu onoarea total “nereperata”, proiectantul “salii de legume” a fost chemat la proces ca sa se mai recupereze ceva din bani.. Si tot pentru o mai buna amortizare a investitiei, primarul Sibiului a anuntat si marele plan pentru 2006: “monstrul albastru” va fi transformat in … discoteca. Asa, de ciuda, ca sa joace sibienii tontoroiul pe betoanele martafoilor de la PSD.

Cele mai citite

Probleme pentru Rishi Sunak. Mai mulți parlamentari conservatori britanici sunt gata să demisioneze

Premierul britanic Rishi Sunak suferă din cauza plecării în masă a legislatorilor, numărul demisiilor depășind nivelul pe care l-a suferit Partidul Conservator înainte de...

Român, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un cetăţean român a fost arestat preventiv, fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de...

Ministrul Tîlvăr refuză dezvăluirea detaliilor secrete

România este de 20 de ani membră NATO și armata ei încă e copleșită de tehnică sovietică.  Tehnica sovietică reprezintă 70% din înzestrarea Armatei...
Ultima oră
Pe aceeași temă